Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum se folosesc măștile pe bază de fructe și legume

Cum se folosesc măștile pe bază de fructe și legume
Natura este un izvor nesecat de beneficii pentru sanătatea interioară și exterioară a organismului. Ați văzul în alte articole cum puteți folosi proprietățiile plantelor medicinale pentru îngrijirea tenului, astăzi e timpul să vorbim despre fructe și legume.

Se sție că legumele și fructele sunt parte importantă dintr-o dietă echilibrată, aducând un aport important de vitamine și minerale organismului. Dar, bogația de nutrienți din acestea pot face minuni aplicate pe ten. S-a dovedit științific că 60 % din ceea ce folosești pe piele se absoarbe în organism.

 Măștile pe bază de fructe și legume

Cu ingrediente simple, îți poți  hidrata și catifela pielea în cateva minute și fără prea mult efort. Iată câțiva pași pentru o îngrijire naturală a tenului, folosind fructe și legume:

1. Trebuie să afli ce tip de ten ai. Pentru asta recomandat este să apelezi la sfatul unui specialist, dar, dacă nu ai acestă posibilitate, poți încerca testul șervețelului.

2. Acum că ai aflat ce tip de ten ai, alege ingredientele potrivite tenului tău.

3. Folosește întotdeauna fructe sau legume cât mai proaspete și din surse organice, sănătoase.

4. Combină ingredientele conform rețetei și aplică produsul rezultat imediat pe piele (cu cât e mai repede aplicat, cu atât mai active sunt substanțele).

5. Înainte de aplicarea măștii, tenul trebuie să fie demachiat și curat. Pentru un efect și mai intens, poți să cureți tenul apelând la o baie de aburi cu plante medicinale (de exemplu cu mușețel), care va oferi o curățare în profunzime a tenului.

6. Masca trebuie sa fie aplicată cu mișcari rotative în direcția mușchilor feței și, întotdeauna, în sus.

7. Pentru a obține un rezultat excelent, trebuie să te relaxezi. Ascultă muzica favorită, închide ochii și… uită de tot. Lasă ca pielea să absoarbă ingredientele naturale, iar simțurile să fie răsfățate de aromele maștii.

8. Timpul de acționare a măștii este de aproximativ 10 – 15 minute, apoi o îndepărtezi cu apă călduță.

Sursa: Mamachef.ro

 Madonna, de nerecunoscut. Iată ce s-a întâmplat

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre