Poate vă întrebați cum trebuie să fie cel mai sănătos mic dejun. Acesta e menit să asigure energia necesară pentru activitățile din prima parte a zilei. Se spune că micul dejun este cea mai importantă masă din zi. Dar există și teorii care contrazic. Esențial de reținut e că micul dejun e o masă foarte importantă.
Nutriționiștii susțin că iaurtul ar trebui să fie ingredientul principal pentru prima masă a zilei. Acesta poate fi consumat și mai târziu, în locul gustărilor obișnuite.
Iaurtul este un aliment care oferă aproape toate substanțele de care corpul tău are nevoie pentru a funcționa cum trebuie. Este bogat în calciu, fosfor, magneziu, potasiu, complexul de vitamine B, proteine, probiotice, toate acestea având un rol important in protejarea sistemului imunitar, sistemului digestiv și sistemului osos.
Cum trebuie să fie cel mai sănătos mic dejun
„Iaurtul ar trebui să fie printre opţiunile voastre de mic dejun sau gustare. Este una dintre cele mai sănătoase variante de a consuma produse lactate. Păstrează conţinutul de calciu şi proteine din lactate, dar este mai uşor digerat pentru că este deja un produs fermentat.
În plus, prin procesul de fermentare, iaurtul conţine bacterii sănătoase, probiotice, care ne ajută să întreţinem un mediu echilibrat la nivelul florei intestinale. Iaurtul îmbogăţit cu bifidobacterii, câtă vreme este consumat regulat, ajută la menținerea sănătăţii digestive şi este o sursă excelentă de micronutrienți esenţiali. Iaurtul conţine calciu şi vitamina D, care sunt importante în reducerea riscului de osteoporoză.
Există studii care au demonstrat efectele benefice pe care lactobacilii şi bifidobacteriile le au în cazul disconfortului digestiv. Ele mai reușesc și să regleaze procesele inflamatorii din colon, optimizează timpul de tranzit al alimentelor şi îmbunătăţesc sistemul imunitar. Prin optimizarea pH-ului mediului intern, poate acţiona ca un întăritor al întregului sistem imun”, a scris cunoscuta antrenoare Cori Grămescu pe Facebook.
Tartă franțuzească cu piept de pui și broccoli. Rețetă
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook