Simona Ionescu / Redactor Șef

De ce să mâncăm somon. Ajută la îmbunătățirea memoriei

De ce să mâncăm somon. Ajută la îmbunătățirea memoriei
Nutriționiștii recomandă să mâncăm două sau trei porții de pește pe săptămână. Somonul are conținutul cel mai ridicat de Omega 3, care ajută la funcționarea creierului, ajută la îmbunătățirea memoriei, contribuie la sănătatea ochilor.

Consumul de două sau trei porții de pește pe săptămână contribuie la îmbunătățirea sănătății și la prevenirea anumitor boli, spun nutriționiștii.

Somonul este unul dintre tipurile cele mai nutritive de pește, întrucât conține fier, zinc, niacina, vitamina B6 și vitamina B12, pe lângă o întreagă serie de alte elemente nutritive de care aveți nevoie pentru o sănătate bună.

De ce să mâncăm somon

  • Are conținutul cel mai ridicat de Omega 3, care ajută la funcționarea creierului, ajută la îmbunătățirea memoriei, contribuie la sănătatea ochilor. Somonul este o sursă de grăsimi nesaturate și grăsimi mononesaturate. Ambele tipuri de grăsimi sănătoase ajută la normalizarea bătăilor inimii și reduc inflamațiile.
  • Conține selenium, un mineral care ajută la funcționarea corespunzătoare a tiroidei, funcționează ca un antioxidant, ceea ce înseamnă că distruge radicalii liberi – substanțe chimice nocive, care sunt produse de corpul dumneavoastră că răspuns la îmbătrânire, poluare și alți contaminanti de mediu
  • O dietă bogată în somon poate fi benefică pentru articulațiile dureroase. Studiile efectuate pe pacienții care sufereau de artrită reumatoidă sau dureri articulare și care au suplimentat dieta cu grăsimi bogate în Omega 3, au demonstrat că după 3-4 luni intensitatea durerilor articulare s-a redus cu 26%.
  • Somonul este una din puținele surse alimentare disponibile de vitamina D care are funcții importante în organism, inclusiv reglarea sistemului imunitar.
  • Este bogat în fosfor, un mineral care lucrează alături de calciu pentru a construi și menține structura osoasă și dinții. Joacă un rol important în buna funcționare a rinichilor, a inimii și a sistemului nervos.
  • Deoarece somonul este un pește oceanic, conține în mod natural o cantitate mică de sodiu. Când consumați prea mult sodiu, sunteți predispus la un risc crescut de boli de inimă, hipertensiune arterială și accident vascular cerebral.

Cum puteți consuma somon

Somonul are o aromă specifică, puternică și o carne fragedă. Pentru că se adaptează la orice tip de rețetă, bucătarii ni-l recomandă: fiert la aburi, prăjit în ulei, făcut la grătar, sub formă de pastă, amestecat în tarte cu brânză, asezonat cu salate, sosuri și dressinguri, în sushi.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre