Sare de mare sau sare de masă, care e folosită de majoritatea românilor? Dr. Mihail Pautov vă lămurește.
Sarea trebuie folosită întotdeauna cu moderație, spun specialiștii, pentru că veți putea avea mari probleme de sănătate. „Când vorbim de diferența între tipurile de sare, fie că vorbim de sarea noastră de salină, sarea de Himalaya sau sarea tibetană e important să înțelegem că 99% din sarea respectivă este absolut același element. E vorba de NaCl , este absolut aceeași formulă chimică, fără nici o diferență. Sarea de la noi din țară, sarea din Himalaya și sarea celtică la nivel chimic este identică.
„Singura diferență sunt niște microelemente într-o cantitate neglijabilă”
Și dacă o ducem în laborator n-o să știe nimeni să zică că da, asta e sare din munții noștri și asta e sare din Himalaya. Singura diferență sunt niște microelemente într-o cantitate neglijabilă pe care nu o putem lua în considerare care sunt prezente, într-adevăr în sarea de Himalaya sau în cea celtică.
„În sarea din Himalaya sunt prezente minerale care îi dau acea culoare roz”
În sarea de Himalaya sunt prezente alte minerale care îi dau acea culoare roz. Înțeleg că poate fi plăcut să mănânci o astfel de sare dar la nivel nutritiv, nu are nici un beneficiu față de sarea noastră normală”, a mărturisit dr. Mihail pe contul său de socializare.
Ce se întâmplă în corp dacă mâncați prea multă sare
În ciuda funcțiilor sale esențiale, ingerarea unei cantități prea mari de sare poate avea efecte neplăcute, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. În primul rând, este posibil să observați că vă simțiți mai balonați ca de obicei.
@doctor.mihail Care sunt diferențele între tipurile de SARE din comerț 👨🏼⚕️🧂
Acest lucru se întâmplă deoarece rinichii doresc să mențină un anumit raport sodiu-apă în corp. Această retenție crescută de apă poate duce la umflături, în special la nivelul mâinilor și picioarelor, și vă poate face să cântăriți mai mult decât de obicei.
Creșterea tensiunii arteriale
O masă bogată în sare poate provoca, de asemenea, un volum mai mare de sânge care să curgă prin vasele de sânge și arterele tale. Acest lucru poate duce la o creștere temporară a tensiunii arteriale. Cercetările sugerează că persoanele care sunt rezistente la sare pot să nu experimenteze o creștere a tensiunii arteriale după mesele bogate în sare.
Se crede că sensibilitatea unei persoane la sare este influențată de factori precum genetica și hormonii. Îmbătrânirea și obezitatea pot amplifica, de asemenea, efectele de creștere a tensiunii arteriale ale dietelor bogate în sare.
Setea intensă
Mâncatul unei mese sărate vă poate provoca, de asemenea, uscăciunea gurii sau o senzație de sete intensă. Faptul că vă încurajează să beți este un alt mod prin care organismul încearcă să corecteze raportul sodiu-apă. Creșterea rezultată a aportului de lichide vă poate face să urinați mai mult decât de obicei. Pe de altă parte, dacă nu consumați lichide după ce ați mâncat cantități mari de sare, puteți face ca nivelul de sodiu din corpul dumneavoastră să crească peste un nivel sigur, ceea ce duce la o afecțiune cunoscută sub numele de hipernatremie.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook