Simona Ionescu / Redactor Șef

Fiți atenți la aceste manifestări. Dacă le aveți, sunteți deshidratați

Fiți atenți la aceste manifestări. Dacă le aveți, sunteți deshidratați
Suntem în plină vară, iar în cauza căldurii și a transpirației mult prea abundente, e pericol de deshidratare.

De cele mai multe ori deshidratarea nu e luată în seamă de nimeni. Dar poate avea consecințe grave asupra organismului.

Fiți atenți la aceste manifestări. Dacă le aveți, sunteți deshidratați

Specialiștii spun că vara trebuie să aveți mare grijă la câtă apă consumați, pentru că puteți să ajungeți să fiți deshidratați când vă așteptați mai puțin. Pentru cei care nu știu, deshidratarea nu este altceva decât un dezechilibru între aportul şi pierderile de apă din corp. Doar că atunci, nu doar nivelul apei este perturbat, ci şi cel al sărurilor minerale. Oamenii de știință susțin că e de ajuns să pierdeți doar 2% din cantitatea de apă și sunteți deshidratați.

Nu așteptați să vă fie sete

Odată ce începe să vă fie sete, trebuie să știți că s-a instalat deja deshidratarea. Atunci gura începe să se usuce și nu trbuie să așteptați un astfel de simptom. Ca atare, e indicat că consumați un pahar cu apă la fiecare jumătate de oră. Un alt indicator al deshidratării este culoarea urinei. Dacă aceasta este închisă dimineața, atunci trebuie să luați urgent măsuri.

La deshidratarea severă apare leșinul

De asemenea, hipotensiunea arterială este un alt simptom al deshidratării. Odată ce organele nu mai sunt irigate corespunzător, pot apărea multe complicații. Iar când vorbim de deshidratarea severă, se pot instala amețelile și leșinul. Luați în seamă și durerile de cap, pentru că sunt semnal de alarmă trimis de organism. Vă puteți da seama că sunteți deshidratați și dacă nu vă mai puteți concentra așa cum scrie la carte. În plus, veți constata că și randamentul intelectual poate să scadă.

Se usucă pielea

Dar deshidratarea afectează și problemele de tranzit intestinal și de aici la apariția constipației, nu mai e decât un singur pas. În plus, de poate instala roșeața și uscăciunea pielii, aceasta pierzându-și și elasticitatea. În cazul în care aveți aceste probleme și se agravează mergeți urgent la medic.

Sursă foto: doctorul zilei

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre