Simona Ionescu / Redactor Șef

Începe vaccinarea copiilor mici. Unul dintre seruri a fost autorizat

Începe vaccinarea copiilor mici. Unul dintre seruri a fost autorizat
Vaccinul anti-COVID-19 pentru copiii între 5 și 12 ani a fost autorizat. Urmează injectarea copiilor, după ce studii clinice au dovedit o eficacitate mărită.

Vaccinarea copiilor mici începe în Statele Unite ale Americii. Autoritatea de Reglementare în Sănătate din SUA a autorizat, vineri, vaccinul produs de Pfizer și BioNTech împotriva coronavirusului pentru copiii între 5 și 12 ani. Astfel, acest ser devine primul vaccin autorizat pentru copiii sub 12 ani în această țară, relatează Reuters.

Ce urmează în SUA

Americanii se pregătesc să treacă la vaccinarea masivă a copiilor. Autoritățile au transmis că aproximativ 28 de milioane de copii americani ar putea fi vaccinați după ce s-a luat această decizie.

Decizia Autorității de Reglementare în Sănătate vine după ce un grup de consilieri ai instituției, Food and Drug Administration (FDA), a votat, marți, cu o majoritate covârșitoare, recomandarea autorizării. Dar nu se va trece la vaccinare pur și simplu. Mai există câteva detalii de pus la punct.

Un grup consultativ al Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) va avea întâlniri săptămâna viitoare pentru a analiza recomandările cu privire la modul în care ar trebui să fie utilizat vaccinul la această grupă de vârstă. În luarea deciziei definitive privind începerea vaccinării, e de așteptat ca directorul CDC să aibă ultimul cuvânt.

Cât de mari vor fi dozele pentru copii

FDA a autorizat o doză de trei ori mai mică decât cea obișnuită de vaccin Pfizer la copiii mici. Mai exact, copiilor mici li se vor administra 10 micrograme de ser. Doza originală, pentru copiii de peste 12 ani și adulți, este de 30 de micrograme.

Țările unde se mai vaccinează copiii mici

Pfizer și BioNTech au declarat că vaccinul lor a arătat o eficacitate de 90,7% împotriva coronavirusului într-un studiu clinic pe copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani. De asemenea,  companiile așteaptă date dintr-un studiu clinic pe copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 4 ani până la sfârșitul anului.

Trebuie spus că sunt puține țările care au aprobat vaccinarea copiilor așa de mici. China, Cuba și Emiratele Arabe Unite, se numără printre ele.  Aici vaccinurile anti Covid-19 se aplică și pentru copiii cu vârste între 5 și 12 ani și chiar mai mici.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre