Simona Ionescu / Redactor Șef

Consumul de lapte cauzează acnee. Legătura dintre lapte și inflamația pielii este mai mult decât un mit

Consumul de lapte cauzează acnee. Legătura dintre lapte și inflamația pielii este mai mult decât un mit
Expresia „laptele este rău pentru pielea ta” este la fel de întâlnită ca „bea apă pentru o piele bună”. Să aruncăm o privire asupra relației dintre lapte, acnee și inflamația pielii.

Legătura dintre lapte și inflamația pielii este mai mult decât un mit, conform spuselor unui profesor asociat de dermatologie și director de cercetare cosmetică de la clinică la Spitalul Mount Sinai. 

„Știm că produsele lactate, în special laptele degresat, au fost asociate cu inflamația pielii și erupțiile acneice. Laptele degresat conține o cantitate mare de zahăr, precum și proteine ​​din zer, care activează mesagerii care ne stimulează glandele petroliere. Acest lucru înseamnă mai mult ulei și inflamație, ceea ce duce la erupții acneice”, spune dr. Joshua Zeichner. 

De ce laptele cauzează acnee

Legătura dintre lapte și inflamația pielii. Dr. Corey L. Hartman, specialist în cosmetică de la Skin Wellness Dermatology, vorbește despre proteina din zer: „Proteinele din zer sunt amestecuri de proteine ​​izolate din zer, care este partea lichidă a laptelui care se separă atunci când se face brânza”. De acolo, această proteină poate crea un efect domino. 

„Zerul crește producția de factor de creștere 1 asemănător insulinei (IGF-1). Insulina crește producția de ulei, ceea ce contribuie la dezvoltarea acneei. De asemenea, declanșează producția de androgeni, hormoni de testosteron care stimulează uleiul și provoacă acnee”, spune Hartman. Dr.

Joyce Imahiyerobo-Ip, CEO Vibrant Dermatology and Skin Bar MD, mai observă că laptele de vacă conține cazeină. Este o altă proteină legată de IGF-1 cu „niveluri ridicate” de progesteron, care este transformat într-un hormon care stimulează acneea dihidroxitesteronă în glandele sebacee umane. 

Nutriționistul Daily Harvest, Amy Shapiro, observă că, deși hormonul IGF-1 se găsește deja în sângele nostru, vacile care sunt tratate cu hormon de creștere bovin recombinant (RBGH). Ele tind să aibă niveluri mai ridicate de IGF-1, deoarece RBGH stimulează producția de lapte prin stimularea cu IGF-1. 

Different types of non-dairy milk; Shutterstock ID 357947024; Job: -; Client/Licensee: –

Laptele de migdale sau cocos

În timp ce laptele alternativ ar putea să nu conțină cazeină, proteine ​​din zer sau hormoni care pot ajuta consumatorii să evite problemele de piele și problemele digestive, pot fi formulate cu gume, emulgatori, conservanți, caragenani și zahăr suplimentar. Acestea pot declanșa și probleme cu intestinul și pielea. 

„Când cumpăr lapte alternativ, recomand mai întâi să citiți etichetele ingredientelor. Căutați liste de ingrediente curate, simple, pe bază de alimente întregi”, spune Dr. Corey L. Hartman. 

Sursă foto: i.guim.co.uk, advancedsinusandallergy.com

Terapie medicală nouă în cazurile de COVID-19

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre