Simona Ionescu / Redactor Șef

Mic dejunul perfect pentru diabetici. Consumați acest aliment și veți avea energie pentru întreaga zi

Mic dejunul perfect pentru diabetici. Consumați acest aliment și veți avea energie pentru întreaga zi
Micul dejun atunci când aveți diabet ar trebui să fie sărac în carbohidrați și mai bogat în grăsimi sănătoase, fibre și proteine. Acest aliment este extraordinar pentru diabetici dacă îl consumă dimineața.

Specialiștii spun că diabeticii care încep ziua cu o combinație corectă de nutrienți își vor menține glicemia la un nivel scăzut și vor avea energia de care au nevoie. Iată și alimentul care îi ajută.

Potrivit informațiilor oferite de Abbas Kanani, farmacist la Chemist Click, pentru a menține sub control nivelul de zahăr din sânge diabeticii au câteva opțiuni bune.

„Ouăle sunt benefice pentru reglarea nivelului de zahăr din sânge”

„Concentrați-vă pe consumul de alimente care ajută la stabilizarea insulinei și a zahărului din sânge, cum ar fi pâinea integrală și iaurtul grecesc simplu. Ouăle sunt, de asemenea, benefice pentru reglarea nivelului de zahăr din sânge pentru persoanele cu diabet, deoarece sunt bogate în proteine. Aceasta nu numai că încetinește digestia, dar încetinește și absorbția glucozei.”, a declarat acesta pentru Expres.co.uk.

Omleta de legume, excepțională pentru diabetici

Fără băuturi dulci

Este excelentă o omletă de legume sau ouă consumate cu pâine prăjită integrală. Nu consumați băuturi dulci, ci optați pentru ceaiuri din plante, cafea fără zahăr, ceai și apă. Farmacistul recomandă să mâncați între o oră și o oră și jumătate după ce v-ați trezit.

Ce puteți să mai includeți în micul dejun

Fie că e vorba de micul dejun sau altă masă a zilei, diabeticii pot include în meniu fibrele, cum ar fi varietățile de fulgi de ovăz fără zahăr, pâinea integrală și brioșele din grâu integral. Dar și proteine slabe, cum ar fi pește, fasole sau nuci, grăsimi sănătoase ca uleiul de măsline, avocado, unt și lactate, nucă de cocos și nuci. Dar și legume fără amidon ca ardeii, roșiile, ceapa și, în special, legumele cu frunze închise la culoare.

Roșiile și ceapa verde trebuie incluse în meniul diabeticilor

Concentrați-vă pe fibre

Dacă aveți diabet, evitați carbohidrații procesați, cum ar fi pâinea albă, covrigii și produsele de patiserie. Aceștia nu numai că sunt mai puțin hrănitori decât cerealele integrale nerafinate, fructele și legumele, dar pot provoca și creșteri bruște ale glicemiei. Concentrați-vă pe fibre, pentru că acestea ajută la echilibrarea zahărului din sânge. Cei mai mulți nutriționiști recomandă cel puțin 35 de grame de fibre pe zi pentru persoanele cu diabet, scrie și doctorulzilei.ro.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre