Simona Ionescu / Redactor Șef

Nu aruncați coaja de pepene! Ajută la potență, dar beneficiile nu se opresc aici

Nu aruncați coaja de pepene! Ajută la potență, dar beneficiile nu se opresc aici
Toată lumea se bucură de o farfurie plină cu pepene roșu răcoritor, dar foarte puțini știu că acesta are o coajă plină de virtuți pentru sănătate.

Nu aruncați coaja de pepene, spun specialiștii. Are multe beneficii pentru sănătate, fiind bogată în vitamina A și vitamina C, precum și în potasiu și magneziu. De asemenea, este plină de fibre, care ajută la rezolvarea multor probleme digestive.

Coaja de pepene este bună pentru inimă, spun oamenii de știință și ajută la controlul colesterolului. Coaja de pepene se poate consuma crudă, dar pentru un gust foarte se fierbe, se prăjește și se poate adăuga în multe rețete. Evident, trebuie să vă asigurați că pepenele nu a fost tratat cu pesticide!

Ajută la performanța sexuală

Coaja pepenelui conține un aminoacid numit citrulină, care poate ajuta la îmbunătățirea erecțiilor fără utilizarea Viagra, afirmă acest studiu, publicat în Urology.

De asemenea, a ajutat la creșterea calității materialului seminal și a testosteronului, potrivit acestui studiu, publicat în JBRA Assisted Reproduction. Pe de altă parte, acest nutrient poate proteja împotriva cancerului, reduce inflamația intestinală și poate crește procesul de sinteză al proteinelor.

Reglează nivelul de zahăr din sânge

Coaja de pepene ajută la performanța sexuală

Un studiu realizat în anul 2022 a scos la iveală faptul că, spre deosebire de miez, coaja de pepene conține mai puțin zahăr și mai multe fibre, oferind mai repede o senzație de sațietate. De asemenea, veți avea digestia îmbunătățită odată ce veți consuma coaja de pepene.

Cum să consumați coaja de pepene

Deși gândul de a ronțăi coaja verde a pepenelui poate fi neplăcut pentru unii, există și alte modalități de a include coaja de pepene în dieta ta. Ați putea încerca să puneți coaja la murat și să o savurați ca garnitură. Pentru aceasta, va trebui să fierbeți coaja decojită.

Luați partea albă cu un strat subțire de roz deasupra și adăugați câteva condimente. Puteți să și prăjiți coaja de pepene și folosiți-o ca pe orice altă legumă. Coaja de pepene verde poate fi, de asemenea, stoarsă împreună cu restul fructelor, iar sucul adăugat la smoothie-uri.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre