Simona Ionescu / Redactor Șef

O pensionară britanică a murit din cauza unei injecții. Greșeala asistentei i-a fost fatală. Atenție la manevre!

O pensionară britanică a murit din cauza unei injecții. Greșeala asistentei i-a fost fatală. Atenție la manevre!
O asistentă medicală a făcut o greșeală în timpul administrării unei injecții cu vitamine, care i-a fost fatală unei pensionare britanice. Femeia s-a apărat mărturisind că ea doar a urmat protocoalele obișnuite la nivel național.

Patricia Lines, o pensionară din Regatul Unit a murit la mai puțin de o săptămână după ce o asistentă medicală i-a făcut o injecție fără să dezinfecteze zona de piele.

Asistenta spune că nu a dezinfectat zona de piele unde urma să facă injecția, pentru că nu era murdară

Femeia în vârstă de 77 de ani a fost dusă la spital după ce i s-a făcut rău, dar infecția s-a agravat pentru că bacteriile din piele au fost împinse adânc în țesut. Asistenta medicală spune că nu e vinovată, mărturisind că a urmat protocoalele obișnuite. Ea a precizat că nu a curățat zona de piele unde a făcut injecția, pentru că nu exista „piele vizibil murdară”.

Avertisment al medicului legist

Rebecca Sutton, medicul legist adjunct pentru County Durham și Darlington, a dat un avertisment. Specialistul a transmis Agenției de Securitate Sanitară din Regatul Unit, Departamentului de Sănătate și Asistență Socială și NHS England, că o modalitate „ieftină” și fără riscuri pentru a preveni eventualele decese sunt șervețelele cu alcool.

Femeia a primit o injecție cu vitamina B12

Potrivit unei anchete privind moartea pensionarei, se crede că asistenta i-ar fi făcut o injecție cu vitamina B12 în umărul drept în octombrie anul trecut. Specialiștii susțin că în general injecțiile sunt utilizate pentru a trata deficitul de vitamina B12.

Deficiența acestei vitamine poate duce la apariția furnicăturilor și acelor în organism, oboseală extremă, ulcere bucale, probleme de vedere, dificultăți de memorie și chiar depresie ușoară , conform NHS. Un juriu a menționat că moartea femeii a fost provocată de un șoc septic.

Ce detalii a dat medicul legist

„Asistenta care a administrat injecția a declarat că nu a curățat pielea înainte de a administra injecția. Nu a făcut acest lucru deoarece își urma atât pregătirea (a citat dintr-un modul de e-learning al NHS privind administrarea injecțiilor intramusculare). Cât și orientările naționale sub forma unui document intitulat „Imunizarea împotriva bolilor infecțioase/Cartea verde”. Ea a indicat o secțiune din acesta care spune că dacă pielea este curată, nu este necesară o curățare suplimentară. Doar pielea vizibil murdară trebuie să fie spălată cu apă și săpun”, a menționat medicul legist Rebecca Sutton.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri