Simona Ionescu / Redactor Șef

Până acum ați băut greșit cafea. Aflați care sunt motivele

Până acum ați băut greșit cafea. Aflați care sunt motivele
O zi frumoasă începe întotdeauna cu o cafea bună. Dar oare câți dintre noi știm care este ora potrivită pentru a savura această licoare?

Potrivit studiilor realizate de neurologul Steven Miller, de la Universitatea din Maryland, ora la care consumați cafeaua vă ajută să fiți sănătoși.

Până acum ați băut greșit cafea. Aflați care sunt motivele

Conform cercetărilor realizate de neurologul Steven Miller, de la Universitatea din Maryland, cafeaua acționează cel mai bine asupra organismului dacă este consumată între orele 9.30-11.30. Sigur, există și o explicație în acest sens. Cortizoul atinge apogeul între orele 8.00-9.00, apoi începe ușor să scadă.

Când nivelul de cortizol e mare, cafeina interacționează cu acest hormon, iar organismul capătă rezistență la cafeină. Urmarea? Oamenii vor simți nevoia să consume din ce în ce mai multă cafea.

Nivelul de cortizon crește și după amiază

Pe de altă parte, oamenii de știință susțin că nivelurile de cortizon mai au o creștere și după amiază. E vorba de orele 5.30-6.30, iar în intervalul acesta orar cafeaua nu ar trebui băută. Pe de altă parte însă, specialiștii afirmă că nivelul de cortizon scade mult mai repede la cei care se trezesc foarte devreme decât la ceilalți. Acesta este și motivul pentru care orele de băut cafea diferă.

Păstrați cafeaua în frigider

Pentru a vă bucura de proprietățile cafelei, trebuie să știți și unde să o depozitați. Până acum ați ținut-o într-o cutie în dulap? Nu acesta e mediul ei propice. Odată ce cafeaua va fi introdusă în frigider, înghețarea boabelor face ca aceasta să fie mai bogată. Așadar, faceți loc în frigider și veți simți diferența.

O cafea dulce este o binefacere pentru toată lumea, dar oamenii de știință vă recomandă să uitați de zahăr sau orice alt îndulcitor. Asta pentru că i se va strica gustul. În schimb, puteți încerca bastonașele de scorțișoară sau gustul de portocală răzuită.

Sursă foto: capital

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre