În 11 ani de existență, medicii de la PEDITEL, serviciul de telemedicină pediatrică lansat de Fundația Părinți pentru România, au ajutat sute de mii de copii din mii de orașe și cătune din România. Dar și micuți din alte țări.
133.524 de copii au primit ajutor de la PEDITEL
„La final de 2024, am văzut că foarte mulți și-au făcut retrospectiva. Când ne uităm la cifre, doar ca cifre, am fi tentați să fim foarte mândri: 133.524 de copii. O SUTĂ TREIZECI ȘI TREI DE MII, CINCI SUTE DOUĂZECI ȘI PATRU de copii din 6.700 de orașe, sate, comune, cătune și municipii din România și peste 28 de țări au fost ajutați”, se arată pe pagina de Facebook a PEDITEL.
Din păcate, au fost și peste 50.000 de copii care nu au putut fi ajutați din cauza lipsei resurselor financiare, a lipsei medicilor și a nevoii de mai multe linii de gardă. Dar în 2025, PEDITEL și-a propus ca sub 3% din solicitări să fie nerezolvate, iar pentru asta e nevoie de ajutorul tuturor.
Cum puteți apela PEDITEL
Singurul serviciu de asistență pediatrică telefonică gratuită în regim non-stop din România, call-center înființat în 2014 de Fundația Părinți din România poate fi apelat la 0210910 – apel cu tarif normal. De asemenea, puteți apela acest serviciu la 1791, număr scurt cu tarif normal în rețeaua Vodafone și Orange. Dar și la *1791 Digi, număr scurt taxat cu tarif normal.
Precum și la +40312272270 – număr național și internațional cu tarif normal, fără suprataxă. „În cazul în care apelați numerele scurte 1791 sau *1791 și nu auziți mesajul robotului, sunați la 0219010 sau +40312272270, pentru ca este posibil să aveți restricții în apelarea numerelor scurte de 4 cifre, cum sunt 1791 și *1791”, se mai arată pe site-ul PEDITEL.
Cine este PEDITEL
Acest serviciu de asistență pediatrică non stop se adresează tuturor părinților care cer ajutor, oferindu-le sfaturi medicale profesioniste fără nici un risc pentru sănătatea micuților. Scopul PEDITEL este acela de a ameliora simptomele pe care le au cei mici până la consultul unui medic pediatru sau de familie. PEDITEL nu este un serviciu de urgență, în astfel de cazuri apelați numărul unic 112.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook
- Noi vești despre marea Autostradă a României. Când va fi circulabilă
- România, ținta atacurilor din Rusia. Anunț de ultimă oră de la SRI
- Tratament revoluționar pentru Parkinson. Ce să faci de la primul semn de boală pentru stoparea tremorului
- Statistica zilei: Salariul mediu net a crescut cu 2,3% în noiembrie
- Călin Georgescu, demascat. Robert Turcescu a rupt tăcerea după interviu: Să mă pupe fix în c**
- Se dau 1500 de lei ajutor de la stat pentru motorină sau benzină! Trebuie să completezi o cerere ca să te î...
- Secretele mozaicului lui Alexandru cel Mare, dezvăluite după prima analiză de acest fel
- Ultima apariție a Ronei Hartner. Își pregătise deja locul de veci
- Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia Pârva
- Blue Monday - Cea mai depresivă zi din an
- Andreea Bănică, în costum de baie la munte: Cum a reacționat Lucian Mitrea când a văzut-o în f...