Simona Ionescu / Redactor Șef

Remedii 100% naturale împotriva insolației. Sunt pur și simplu extraordinare

Remedii 100% naturale împotriva insolației. Sunt pur și simplu extraordinare
Vacanțele sunt în toi, soarele tot mai arzător, iar insolațiile sunt la un pas. Ce trebuie să faceți dacă treceți prin așa ceva.

Potrivit specialiștilor, primele simptome ale instalării insolației sunt starea de epuizare, dureri de cap, amețeli, greață, vărsături, slăbiciune musculară și crampe musculare.

Persoanele cu cel mai mare risc să dezvolte insolație sunt copiii cu vârste de până în patru ani și adulții cu vârste de peste 65 de ani. De asemenea, diabeticii sunt predispuși să facă insolație rapid și șoc termic.

Tratament de urgență pentru insolație

Unul dintre cele mai bune remedii împotriva insolației este coriandrul, care are capacitatea să scadă temperatura corpului și să reducă stările de vomă. Tot ce aveți nevoie este o cană cu apă rece și o legătură de coriandru proaspăt. Zdrobiți frunzele, puneți în apă și adăugați un vârf de zahăr.

Amestecați bine, puneți băutura la frigider și consumați când începe să se răcească. Un alt remediu util, cu eficiență maximă  este coriandrul. Amestecați frunze proaspete cu apă fie rece, fie călduță și va rezulta o băutură care vă scapă imediat de simptomatologia cauzată de insolație. Dacă nu aveți la îndemână aceste plante, tot ce trebuie să faceți este pur și simplu să mestecați busuioc.

Remedii naturale pentru insolatie

Uleiuri esențiale care vă sunt de un real ajutor

De asemenea, există uleiuri esențiale care sunt un excelent ajutor împotriva insolației. Combinați ulei de lavandă și ulei de mentă și veți ameliora chiar și arsurile solare superficiale. Combinați trei picături de ulei esențial de mentă cu două picături de ulei de lavandă și amestecați cu alte două picături de ulei de măsline, migdale sau cocos. Cu această combinație, vă ungeți în spatele gâtului, pe tălpi și la încheieturi.

Cum să preveniți insolația

Specialiștii vă recomandă să nu stați în soare la orele amiezii și să consumați cât mai multă apă pe toată perioada zilei. Puteți opta și pentru limonadă sau sucuri de fructe și legume îndoite cu apă. Fumatul și consumul mare de cafea sau băuturi ce conțin cofeină, precum și alcoolul produs deshidratare.

Purtați o vestimentație ușoară, din bumbac sau in și acoperiți capul cu o eșarfă, pălărie, șapcă. În cazul în care sunteți obligați să munciți în soare, consumați un litru de apă pe oră.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre