Crampele musculare pot dura câteva secunde sau câteva minute iar pacienții spun că apar cel mai frecvent în timpul nopții. Iată care sunt cele mai bune remedii.
Masați mușchiul
Unele studii spun că lipsa de magneziu, calciu sau potasiu ar putea fi o cauză a apariției crampelor musculare. Pe de altă parte, specialiștii susțin că vinovați sunt și sedentarismul, circulația sanguină deficitară dar și oboseala musculară. Când vă confruntați cu cârcei, vă este util să masați ușor mușchiul, pentru a-l destinde.
Folosiți mâinile și veți vedea diferența. Un alt remediu util este să aplicați un prosop cald (sau un duș cald) pentru că ajută imediat la calmarea durerii, întrucât ajută mușchiul să se relaxeze. O altă modalitate excelentă de a scăpa de cârcei este să luați o pungă cu gheață și să așezați pe mușchiul care are crampe. Atenție! Gheața se va înfășura într-un prosop.
Hidratați-vă organismul și nu purtați tocuri
În cazul în care cârceii apar la picior, e bine să-l lăsați cât mai moale și să-l ridicați. Păstrați poziția până când cârceii au dispărut. Pentru a evita apariția cârceilor, trebuie să aveți mare grijă la cât de bine vă hidratați organismul. Doamnele și domnișoarele ar trebui să evite să poarte pantofi cu toc înalt pentru a favoriza apariția crampelor musculare.
Exercițiile se stretching fac parte din metoda de tratament a crampelor musculare, dar înainte de a le face e foarte important să vă încălziți.
Ce alimente trebuie introduse în alimentație
Persoanelor care au cârcei li se recomandă să administreze vitamina B13, vitamina B6, vitamina E și vitamina D3. Cele mai bogate alimente în potasiu, calciu și magneziu sunt bananele, caisele, ananasul, cartofii, morcovii, roșiile, verdețurile, broccoli, carnea de pasăre, peștele, ciocolata amăruie, nucile, curmalele și stafidele.
În cazul în care aveți dureri severe odată cu apariția crampelor musculare sau acestea nu se diminuează după sfaturile de mai sus, apelați la ajutorul medicilor. Cârceii pot fi consecința unei probleme respiratorii sau a metabolismului.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook