Deși o răceală nu este, de obicei, periculoasă, aceasta ne poate da viața peste cap. Câteva remedii naturale vă pot deveni cei mai buni prieteni.
Chiar dacă nu există un leac universal pentru răceală, sunt multe remedii casnice care reduc simptomatologia, care constă în dureri de gât, congestie nazală, tuse și dureri. Remediile din bucătărie de „modă veche”, nu au efecte secundare și vă pot ridica din boală foarte repede.
Gargară cu apă sărată sau miere cu suc de lămâie
Este un remediu de modă veche, dar unul dintre cele mai bune leacuri pentru a scăpa de durerile de gât, primele simptome ale răcelii.
Puteți face gargară cu apă sărată (o linguriță cu sare amestecată într-o cană cu apă caldă), apă caldă amestecată cu bicarbonat de sodiu, sau apă caldă cu suc de lămâie și miere. Indiferent ce ați alege, aveți grijă ca preparatul să nu fierbinte, pentru că vă puteți trezi cu arsuri.
Și ceaiul cu lămâie și miere tratează durerile de gât
Consumul de cât mai mult lichide poate ajuta la prevenirea deshidratării și poate subția mucusul. Consumați apă din belșug, dar și ceai cu lămâie și miere, pentru că ameliorează durerile de gât. Excepțională este supa de pui, caldă, dar și supele picante, pentru că favorizează drenajul nazal și poate facilita respirația. Persoanele care sunt răcite ar trebui să evite alcoolul, care poate contribui la deshidratare.
Inhalații cu ulei de eucalipt
Asociația Națională pentru Aromaterapie Holistică susține că un remediu excelent pentru a scăpa de răceală sunt inhalațiile cu ceai de mușețel în care ați adăugat trei până la șapte picături de ulei de eucalipt. La prima vedere, oricine știe să-și sufle nasul, dar specialiștii spun că nu e deloc așa.
Pentru a sufla nasul corect, medicii vă recomandă să blocați o nară și să suflați ușor într-un șervețel. Apoi se schimbă și se blochează nara opusă și se suflă din nou nasul. Un studiu de cercetare publicat în Pediatrics a sugerat că administrarea de miere copiilor înainte de culcare a ajutat la scăderea tusei nocturne. Totuși, mierea nu ar trebui să fie administrată bebelușilor sub vârsta de un an.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook