Simona Ionescu / Redactor Șef

Șase alimente pentru cele mai catifelate mâini. Dar alimentele nu se mănâncă!

Șase alimente pentru cele mai catifelate mâini. Dar alimentele nu se mănâncă!
Pielea, cel mai mare organ al corpului, este, de departe, cea mai predispusă schimbărilor vizibile. Odată cu trecerea timpului, pielea își pierde din elasticitate și din fermitate. Pielea este serios afectată și de schimbările de anotimp și temperatură. Ce e de făcut?

Primele semne ale îmbătrânirii pot apărea prematur pe mâini și pe gât, iar sezonul rece poate accentua problemele. Aspectul se înrăutățește în timpul sezonului rece, atunci când pielea se usucă semnificativ.

Și pentru că mâinile sunt o adevărată carte de vizită, trebuie mare grijă de ele și de pielea lor sensibilă. Medicii recomandă să bei multă apă, pentru hidratare, dar și să incluzi în rutina zilnică următoarele alimente.

Untul de shea

Untul de shea este un extract vegetal, plin de vitamine, obținut din nucile arborelui Shea (Karité). Acest unt este folosit în multe produse cosmetice de calitate, pentru că stimulează producerea de celule la nivelul epidermei, hrănește țesuturile și protejează pielea împotriva factorilor de mediu. De asemenea, e de mare ajutor în reducerea iritațiilor.

Mai mult, netezește și ridurile și reduce semnele de îmbătrânire ale pielii. Dacă vrei să ai mâini frumoase, introdu în ritualul tău zilnic o cremă cu un procent ridicat de unt de shea.

Uleiul de migdale

Uleiul de migdale este delicat, hipoalergenic, și, din acest motiv, poate fi folosit de către persoanele cu pielea foarte sensibilă, predispusă iritațiilor. Este bun chiar și pentru îngrijirea pielii fine a bebelușilor. Bogat în vitamina E, în acizi grași monosaturați, proteine, potasiu și zinc, uleiul de migdale este ideal spre a fi folosit în hidratarea corpului dar și doar a mâinilor.

Uleiul de cocos

Folosit preponderent pentru a trata efectele imediate ale pielii afectate de frig, uleiul de cocos susține hidratarea atât pe termen scurt, cât și lung. De asemenea, ajută pielea să își recapete funcția de barieră a corpului. Bogat în acizi grași, uleiul de cocos are proprietăți emoliente și de hidratare intensă.

Mierea

100% naturală, mierea este nu doar gustoasă, ci și benefică pielii și tenului. Produsele cosmetice pe bază de miere sunt emoliente, antiiflamatoare și ajută la tratarea pielii uscate. Fie că o folosești în stare pură sau în cremele tale, mierea hidratează și redă un aspect sănătos mâinilor.

Ovăzul

Mai puțin cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatoare, ovăzul este minunat pentru ameliorarea pielii crăpate. În combinație cu apa caldă, dar și cu mierea, acesta formează o pastă care, odată aplicată pe piele, ca mască, va începe să își facă efectul. Pielea va fi calmată de ovăz, mai puțin roșie, iar mâinile vor începe să se vindece.

Aloe vera

Acest ingredient miraculos este folosit în multe cosmetice. Numită și planta nemuririi, ea a fost folosită încă din Antichitate. Aloe vera este bogată în vitaminele C și E, două dintre cele mai importante substanțe pentru piele. Scapi de problema mâinilor uscate, dacă seara, înainte de culcare, aplici aloe vera și apoi porți, peste noapte, o pereche de  mănuși din bumbac.

Exclusiv. Femeile din viața lui Bote și motivele pentru care a rămas, până la urmă, singur

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre