Simona Ionescu / Redactor Șef

Se apropie perioada sandalelor. Cum să aveți călcâie ca de bebeluș

Se apropie perioada sandalelor. Cum să aveți călcâie ca de bebeluș
Când vine vorba de călcâie crăpate, rar există persoane care să nu se plângă. A venit momentul să vă îngrijiți mai mult, iar aceste sfaturi vă vor fi de un real ajutor.

La prima vedere, călcâiele vor crăpa mai ales datorită purtării încălțămintei neadecvate. Iată cum puteți rezolva problema eficient și în scurt timp.

Se apropie perioada sandalelor. Cum să aveți călcâie ca de bebeluș

Specialiștii susțin că peroxidul de hidrogen face minuni în ceea ce privește schimbarea aspectului călcâielor. Luați un vas, umpleți cu doi litri de apă cât mai caldă și adăugați 5 linguri cu peroxid de hidrogen. Țineți picioarele în acest amestec pentru câteva minute și luați o piatră ponce cu care să curățați câlcâiele.

Pentru efect maxim, faceți aceste băi de două ori pe săptămână. După ce ați făcut baie, ungeți picioarele cu o combinație din glicerină cu oțet.

Excepționale sunt și băile la picioare cu suc de lămâie

Cu adevărat fantastice pentru călcâie sunt băile la picioare cu suc de lămâie. Acest fruct reușește să înmoaie talpa picioarelor și astfel se exfoliază mult mai ușor. Când aveți călcâiele crăpate, foarte bună este și sarea de baie. Pentru exfoliere e neapărat nevoie să folosiți piatra ponce sau o pilă abrazivă de călcâie.

Finețea călcâielor se obține cu ulei de măsline. După ce vă masați bine tălpile cu ulei de măsline, puneți o pereche de șosete și lăsați să acționeze 20 de minute. După ce le scoateți, clătiți picioarele cu apă caldă. Tot pentru călcâie fine vă este de folos și uleiul de cocos, care vă este de folos și ca mască pentru păr. Folosiți uleiul de cocos seară de seară, pentru a hidrata călcâiele.

Ungeți călcâiele cu unt sau margarine

Un tratament foarte eficient, pe care îl puteți faceți singuri, acasă, este cel pe bază de glicerină. Nu trebuie decât să aplicați pe pielea uscată un amestec de glicerină şi apă de trandafiri. Rezultatul este cel dorit. De asemenea, călcâiele uscate se vor repara dacă le veți unge cu unt sau margarină.

Sursă foto: arhivă

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre