Specialiștii spun că fiecare parte a păpădiei este comestibilă. Frunzele tinere sunt delicioase în salate, rădăcinile pot fi folosite la prepararea unei tincturi, precum și la cafea și ceai. Florile sunt minunate pentru ceai și miere, petalele pot fi adăugate la produsele de patiserie, mugurii se transformă în mici capere delicioase. Ce rol are siropul de păpădie.
Mod de preparare
Pentru a pregăti siropul de păpădie aveți nevoie de următoarele ingrediente, 300 bucăți de flori de păpădie, înflorite, dar fără tulpină, 500 g zahăr, 750 ml de apă, sucul unei lămâi.
Mod de preparare
Înmuiați florile de păpădie în apă rece, spălați de câteva ori pentru a scăpa de toate impuritățile și scurgeți folosind o sită. Lăsați apoi florile să se usuce cu petalele în jos, pe o hârtie absorbantă. Îndepărtați partea verde, pentru a nu prinde un gust amar și după ce florile s-au uscat bine, se pun într-o cratiță de doi litri.
Peste petale puneți apă și lăsați să fiarbă în jur de opt-zece minute. Opriți focul și acoperiți cratița, lăsând lichidul să se răcească la temperatura camerei. Puneți apoi în frigider peste noapte. A doua zi strecurați cu grijă lichidul, folosind o sită și mai fină decât precedenta. Aveți grijă să apăsați bine petalele, pentru ca lichidul să se scurgă cât mai bine. Se va obține 500 ml de extract de păpădie.
Siropul se va lăsa la fiert până la consistența dorită
Extractul obținut se pune din nou la fiert alături de 500 g zahăr și zeama unei lămâi. Îndepărtați spuma care se formează. Lăsați siropul la fiert până la consistența dorită, dar nu mai mult de o jumătate de oră. După ce s-a fiert, siropul se depozitează în borcane sau sticle cu capace sterilizate.
Păpădia reglează tensiunea arterială
Păpădia este recunoscută pentru faptul că reglează tensiunea arterială și îmbunătățește sistemul imunitar, ajutând organismul să lupte cu infecțiile. Studiile au arătat și faptul că păpădia conține cantități mari de beta-caroten, care ține deoparte deteriorarea celulară și stresul oxidativ.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook