Potrivit medicilor, se pot simți efecte atât psihic, cât și fizic. Aceștia spun că femeile sunt cele mai sensibile la aceste schimbări. Cel mai adesea femeile se resimt înaintea schimbărilor bruște ale vremii.
Vremea schimbătoare schimbă starea oamenilor
„Dacă în urmă cu 10 ani, una din cinci persoane manifesta modificări la schimbările de presiune atmosferică, în prezent una din două devine sensibilă”, a declarat Angela Mazdrag, medic de familie, conform Digi24. Cei mai afectați sunt pacienții operați pentru diferite afecțiuni, hipertensivi, sau cei cu tulburări psihice
„Apar stări de agitație, nervozitate, iritabilitate. Scade capacitatea de concentrare, apare senzația de slăbiciune și uneori o stare de confuzie”, explică psihologul Diana Șimon.
Adevărul despre viața intimă a lui Shakespeare a ieșit la iveală. Îi plăceau…
S-a aflat! Când și l-a făcut Mihaela Rădulescu amant pe Dani Oțil
Femeile resimt cel mai puternic schimbările vremii. „O stare grea, de neputință, moleșeală, după, îți revii, până te obișuiești cu timpul ăla”, spune o femeie, pentru aceeași sursă.
40% din populaţia pământului suferă de meteosensibilitate
Meteosensibilitatea este reacţia organismului la schimbările de temperatura, presiune, umiditate, etc. Aceleași statistici arată că este de 3 ori mai frecventă la femei. De asemenea, afecțiunea apare mai ales la persoanele din mediul urban.
Variața condițiilor meteo afectează sistemul articular şi muscular, sistemul vestibular ( apar tulburări de echilibru, vertij, tulburări de auz), sistemul cardiac, sistemul circulator şi sistemul nervos (generând migrene, oboseală, somnolenţă, scăderea capacităţii de concentrare, stări depresive, etc.).
Variaţiile de presiune atmosferică influenţează presinea intraarticulară. Astfel, apar dureri, mobilitate greoaie, inflamaţii, instabilitate. Cele mai afectate sunt articulaţiile genunchilor, coatelor, articulaţiile mici ale degetelor şi coloana cervicală.
Sursa foto: Pixabay
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook