Simona Ionescu / Redactor Șef

Suc de sfeclă, portocală și morcov, o explozie de vitamine. Bun în pandemie

Suc de sfeclă, portocală și morcov, o explozie de vitamine. Bun în pandemie
Suc de sfeclă, portocală și morcov, fără zahăr, conservanți sau coloranți. Făcut acasă, se știe cu precizie ce conține. Important ca ingredientele să fie proaspete și vă asigură o comoară de vitamine.

Sucurile din fructe și legume făcute acasă sunt o sursă veritabilă de vitamine  și minerale necesare organismului. De acea sunt și foarte populare.

Suc de sfeclă, portocală și morcov. Rețeta

Suc de sfeclă, portocală și morcov, fără zahăr, conservanți sau coloranți. Sucurile naturale au devenit foarte populare datorită beneficiilor pentru organism. Toate ingredientele trebuie să fie proaspete. Puteți adăuga și câteva frunze de mentă pentru gust și mai multă prospețime.

Sfecla o puteți fierbe la aburi dacă nu va place crudă.

Ingrediente

Storcător

Mod de preparare

  • Îndepărtează coaja portocalelor, a sfeclei și a morcovilor. Pentru a nu va păta mâinile, purtați mănuși.
  • Tăiați totul cubulețe și puneți-le în storcător.
  • În 2 minute veți obține un suc natural, delicios și sănătos.

Suc de sfeclă, portocală și morcov. Beneficii

Medicii recomandă folosirea băuturilor naturale și preparate în case tocmai pentru că au un aport aparte de vitamine și ne scapă de poftele multe de pe timpul zilei. Unul din cele mai bune este cel din sfeclă, morcov și portocală.

În funcție de cantitatea de apă și de cea de fructe și legume îl poți face mai lichid sau cu o consistență mai închegată. Desigur că poți schimba ingredientele și îl poți prepara cu ce fructe sau legume dorești, dar cea prezentată este o variantă foarte bună.

Dacă vrei totuși să fie mai dulce, ți se recomandă să nu pui zahăr, ci miere de calitate sau sirop de agave. De asemenea, îți este sugerat să nu te arunci să înlocuiești totul cu îndulcitori.

  • Sfecla este cunoscută pentru scăderea tensiunii arteriale, îmbunătățirea performanțelor atletice, precum și reducerea dureri musculare. Este sursă sigură de potasiu, magneziu, fier, vitaminele A, B6, C, antioxidanți și fibre solubile.
  • Portocalele sunt bogate în vitamina C și sunt o bună sursă de calciu, cupru, potasiu și vitamina B.
  • Morcovii scad riscul de boli de inimă și a accidentului vascular cerebral. Conțin vitamina A, K, potasiu și cupru. Sunt bogați în antioxidanți și ne mențin vederea sănătoasă. Sursa: atlasculinar.ro

O rețetă foarte ușoară: salata de sfeclă roșie cu hrean

Marmelada de portocale. Este bună și pentru diabetici

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre