Suplimente naturale de top pentru doamnele aflate la menopauză. Aceste alimente vă scapă de simptomele neplăcute

Suplimente naturale de top pentru doamnele aflate la menopauză. Aceste alimente vă scapă de simptomele neplăcute
Menopauza este cunoscută pentru faptul că aduce o serie de schimbări fizice, inclusiv unele care vor avea probabil un impact asupra dietei. Iată care sunt cele mai bune suplimente naturale.

Cele mai multe femei aflate la menopauză își pierd masa musculară, iar metabolismul lor încetinește, spune Erin Coates, RD, dietetician înregistrat și antrenor de sănătate la Clinica Cleveland din Ohio. „Femeile care trec prin menopauză nu mai au nevoie de la fel de multe calorii ca atunci când erau mai tinere. Controlul porțiilor pe toată linia este recomandarea numărul unu pentru femeile de această vârstă”, spune specialistul. Ce suplimente naturale sunt recomandate.

Calciul ajută la prevenirea pierderii oaselor

Pierderea oaselor poate deveni o problemă serioasă odată ce nivelul hormonilor scade după menopauză, de aceea este esențial să consumați suficient calciu. Femeile sub 51 de ani au nevoie de 1.000 mg calciu/zi, iar cele care au depășit 51 de ani vor administra 1.200 mg pe zi. Truc! Cel mai bine este să vă luați calciu din alimente.

Calciul, recomandat doamnelor care sunt la menopauză

Semințele de in ușurează transpirațiile nocturne

Potrivit informațiilor oferite de www.webmd.com, semințele de in și uleiul de in pot ajuta femeile care suferă de transpirații nocturne, unele dintre simptomele ușoare ale menopauzei. Vitamina D este la fel de importantă ca și calciul pentru sănătatea oaselor.

Majoritatea adulților au nevoie de 600 UI zilnic, iar persoanele de peste 71 de ani vor administra 800 UI pe zi. Vitamina D se găsește în multe alimente și suplimente, dar cea mai importantă sursă este soarele.

Ginseng, pentru o stare bună de spirit

Câteva studii au găsit dovezi că diferitele tipuri de ginseng ar putea contribui la îmbunătățirea calității vieții în timpul menopauzei. S-a demonstrat că ginsengul stimulează starea de spirit și îmbunătățește somnul. Alimentele pe bază de soia (cum ar fi nucile de soia și tofu) și suplimentele de fitoestrogeni,  compuși asemănători estrogenului care se găsesc în unele plante sunt folosite pentru a ameliora bufeurile ușoare.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre