Corpul este rezultatul acţiunilor noastre de zi cu zi. Atunci când folosim telefonul mobil, poziţia normală a corpului se modifică, existând tendinţa de a ţine capul aplecat înainte. Acest lucru dăunează coloanei vertebrale cauzând dureri în zona gâtului şi a umerilor. Însă, sunt mult mai multe pericole.
Topul bolilor provocate de telefonul mobil
- Atunci când folosim telefonul mobil, poziţia normală a corpului se modifică, existând tendinţa de a ţine capul aplecat înainte. În partea superioară a coloanei există nervi care suferă din cauza posturii din timpul utilizării telefonului mobil. O consecinţă a acestei probleme este senzaţia de oboseală şi instalarea rigidităţii în aceste zone.
- Folosirea telefonului mobil dăunează în mare măsură şi calitatea vizuală. Astfel, concentrarea pentru o perioadă îndelungată de timp asupra unui obiect mic poate cauza senzaţia de usturime şi poate duce la apariţia de inflamaţii sau infecţii.
- În cazul utilizării mobilului, distanţa dintre ochi şi ecran este mult mai mică decât în cazul unei cărţi. Oamenii observă acest aspect doar în momentul în care citesc o carte sau un ziar, însă cu timpul, persoanele care sunt cu ochii toată ziua pe telefonul mobil pot avea probleme cu vederea mult mai devreme, prezentând riscul de a purta ochelari încă de tineri.
- Și pielea feței ar putea avea de suferit. Atunci când vorbim la telefon mai multe ore, ecranul ce stă lipit de faţă se încălzeşte, iar pielea este supusă unui risc mult mai mare de apariţie a erupţiilor cutanate sau iritaţiilor.
- Dependenţa de telefonul mobil ar putea afecta și auzul. Volumul mult prea ridicat al căştilorpoate duce la încapacitatea de a auzi, mai ales atunci când există un zgomot de fundal. Căştile primite la achiziţionarea telefonului nu sunt adaptate corespunzător urechii, astfel că tendinţa este de a mari volumul.
- Acţiunea de a butona constant telefonul are efectul de a tensiona încheieturile mâinilor, ducând în timp la apariţia tendonitei.
- Telefoanele mobile emană de obicei o lumina albastră ce interferează cu hormonii naturali precum melatonina responsabilă cu instalarea naturală a senzaţiei de somn. În cazul în care rezoluţia ecranului este mult prea mare, somnul este şi astfel nu ne mai odihnim bine şi suficient.
Recomandările specialiștilor
Nu dormiţi cu mobilul lângă cap, nu-l ţineţi aproape de inimă, ci în genţi, scrie evz.ro.
- Nu aşezaţi telefonul la capătul patului pe post de deşteptător. Telefonul „nu doarme” noaptea, ci funcţionează chiar şi în starea de stand-by.
- Nu purtaţi telefonul lângă inimă sau organe care conţin multă apă. Cel mai bine este să-l ţineţi în genţi.
- Evitaţi pe cât posibil să acoperiţi cu mâna antena telefonului (vedeţi unde este amplasată în cartea telefonului, dacă nu vă este clar).
- Atunci când situaţia o permite, trimiteţi mai degrabă SMS-uri. Telefonul are nevoie doar de câteva secunde de radiaţii pentru a trimite un mesaj şi nu este lângă cap.
- Dacă sunteţi „un împătimit” al convorbirilor, evitaţi să le prelungiţi pentru că nivelul acestora de radiaţii este practic neglijabil.
Cele mai proaste obiceiuri alimentare ale bărbaților
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook