Simona Ionescu / Redactor Șef

Trucuri pentru a pregăti cel mai bun gel de duș bio, din ingrediente simple și ieftine. Pielea ta îți va mulțumi

Trucuri pentru a pregăti cel mai bun gel de duș bio, din ingrediente simple și ieftine. Pielea ta îți va mulțumi
Dacă v-ați parte din categoria celor care au pielea foarte sensibilă și parcă nici un gel de duș nu li se mai potrivește, a venit momentul să îl preparați singuri, acasă. Iată ce ingrediente vă sunt necesare.

Gelul de duș bio este remarcabil, face pielea extrem de fină și nu aveți nevoie decât de câteva ingrediente. Trucurile acestea nu dau niciodată greș.

De multe ori persoanele cu pielea sensibilă se plâng că gelurile de duș sunt mult prea agresive. Aveți acum posibilitatea să vă preparați singuri un extraordinar gel de duș doar din ingrediente naturale, care să vă satisfacă din toate punctele de vedere.

Ingredientele necesare

Ingredientele de care aveți nevoie sunt ½ ceașcă cu gel de aloe vera (cel mai bine ar fi să folosiți planta naturală), ¼ ceașcă cu ulei de cocos, ulei de măsline sau de migdale dulci, ¼ ceașcă cu miere, 1 linguriță cu săpun lichid natural și 10-20 de picături cu ulei esențial, potrivit pentru piele.

Folosiți aloe vera naturală

Mod de preparare

Începeți pregătirea prin a încălzi ușor uleiul de cocos, pentru că de cele mai multe ori acesta este solid. Într-un bol, amestecați gelul de aloe vera cu uleiul de cocos topit, mierea și săpunul lichid. Adăugați uleiurile esențiale pe care le preferați și amestecați foarte bine, pentru ca toate ingredientele să se îmbine. Turnați amestecul într-un recipient curat și sigilat, poate fi chiar și sticlă de plastic. Aplicați pe pielea umezită, masați ușor pentru a face spumă și clătiți cu apă caldă.

Utilizați uleiuri esențiale pentru tipul de piele pe care îl aveți

Faceți un test de alergie

Specialiștii recomandă ca înainte să introduceți uleiurile esențiale în gelul de duș să faceți un test de alergie. În acest fel veți evita o posibilă reacție adversă pe care o puteți căpăta. Verificați cu atenție ingredientele pe care le folosiți pentru a pregăti gelul de duș. Rețeta se poate personaliza în funcție de tipul de piele și, bineînțeles, de preferințele fiecăruia. O atenție sporită trebuie să o aibă persoanele care au o piele sensibilă sau sunt predispuși la diverse tipuri de alergii.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre