Simona Ionescu / Redactor Șef

Ultima noutate:  uitați de sticlele cu parfumuri! Vom înghiți pastile care ne vor parfuma corpurile

Ultima noutate:  uitați de sticlele cu parfumuri! Vom înghiți pastile care ne vor parfuma corpurile
Poate vă amintiți că în anii trecuți, niște cercetători puși pe „fapte mari” au lansat niște capsule cu sclipici care garantau că atunci când veți merge la toaletă, dacă le-ați luat, totul va fi parfumat. Alți cercetători au dus ideea mai departe cu o idee genială.

Puteți uita de sticlele de parfum, de faptul că aroma nu rezistă decât un anume interval de timp. Cercetătorii turci lucrează la realizarea unor parfumuri care se administrează altfel: se înghit. Vom lua o capsulă apoi corpul va emana un miros frumos. Mai mult, spun cercetătorii, mirosul va fi persistent o zi întreagă, la un dozaj de patru capsule. După cum anunță echipa de cercetare turcă, parfumul va fi regăsit și atunci când vom merge la baie (după ce am luat capsulele respective zilnic).

Parfumuri comestibile, în faza de testare

Cercetătorii turci, coordonați de Dr. Gulshan Gedik, remodelează industria parfumurilor cu o inovație revoluționară. Echipa sa lucrează la realizarea de parfumuri comestibile realizate din trandafiri cultivați local. Noile parfumuri vin sub formă de capsule, ca niște suplimente alimentare pe bază de plante obișnuite.

Uleiul de trandafir extras din aceste flori este un ingredient căutat în industria parfumurilor și a cosmeticelor datorită mirosului său bogat și proprietăților de persistență. Pentru a valorifica întregul potențial al trandafirilor locali, cum ar fi soiul Edirne, cercetătorii lucrează pentru a dezvolta produse farmaceutice, cu scopul de a crea forme solide de dozare a parfumului comestibil. Grija echipei de cercetare este de a cea o formulă ecologică, aliniată principiilor obținerii unui produs de frumusețe curat, punând accent pe durabilitate, pe valorificarea și conservarea resurselor naturale.

Inspirație de la capsulele cu usturoi

Echipa de cercetare condusă de Dr. Gulshan Gedik s-a inspirat în crearea parfumului solid comestibil din flori de trandafir, care se înghite, din capsulele cu usturoi, suplimente alimentare cunoscute și consumate la scară largă. Oricine a luat capsule cu usturoi a observat, pe lângă beneficiile aduse sănătății, și un efect secundar mai puțin plăcut: mirosul. Corpul oamenilor care consumă aceste capsule miroase a  usturoi.  Pe același efect se bazează și Dr. Gulshan Gedik.

Trandafirii Edirne au fost aleși pentru crearea parfumurilor comestibile (Instagram)

Inspirați de modul în care se difuzează în corp, eliminându-se odată cu transpirația și procesele fiziologice, aroma usturoiului din suplimentele alimentare, cercetătorii turci au descoperit același efect și în cazul florilor de trandafir Edirne. Cum capsulele sunt deja în faza de testare, oamenii de știință spun că, consumând zilnic patru capsule din noul parfum comestibil, copul utilizatorilor începe să miroasă a trandafiri.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre