Invitat în emisiunea Ithink cu Iusti Fudulu de la Antena 3, cunoscutul medic Vlad Ciurea a vorbit despre alimentul mult iubit de români, dar care le poate crea acestora mari probleme de sănătate.
Fie că 1 mai, 1 decembrie, zi de naștere sau orice alt prilej de sărbătoare, românii preferă mititeii. Fie sunt perpeliți pe grătare alături de prieteni, fie comandați din restaurant, micii ne fac viața mai frumoasă. Medicul Vlad Ciurea le strică pofta românilor, întrucât susține că acest aliment e bine să fie consumat doar de trei ori pe an. Motivul? Deși pare greu de crezut, dar faimosul mititel afectează creierul.
„Nu am spus să nu guste de două ori pe an, de trei ori pe an, dar să nu fie o mâncare frecventă”
„Una este ceea ce îi place stomacului, acea bunătate a stomacului, și alta este creierul. Vă dau un singur exemplu. Când simțim mititeii care sfârâie pe grătar, plecăm în direcția respectivă. Ne-am dus după vizualizare, după zgomot, după miros.
Nu are voie creierul să acceadă la acest produs. Nu am spus să nu guste de două ori pe an, de trei ori pe an, dar să nu fie o mâncare frecventă. Pentru că această compoziție, pentru celula nervoasă, nu este de cea mai bună calitate”, a menționat specialistul.
Românii trebuie să-și educe obiceiurile culinare
Pe de altă parte, medicul Vlad Ciurea le recomandă românilor să încerce și pe cât posibil să-și educe obiceiurile culinare și să găsească un substitut la acest aliment atât de gustos, dar dăunător. Pentru că obiceiurile alimentare nocive sunt și cauza apariției multor boli. De asemenea, alimentele trebuie gătite cu cât mai puțină grăsime și să fie calitative.
Pe lângă alimentație, ca să aveți o sănătate de fier trebuie să vă hidratați corespunzător și să faceți zilnic mișcare. „Creierul trebuie educat, trebuie modelat, nu intoxicat. Și într-adevăr, dovadă că sunt foarte multe persoane care în ziua de astăzi mănâncă foarte curat, mănâncă vegan, alții țin post și au reușit.”, a mai spus medicul.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook