De la supe delicioase, sosuri cu brânză, amestecuri sau salate până la fripturi de carne, usturoiul verde accentuează gustul și experiența meselor. Usturoiul de primăvară, așa cum mai este cunoscut este excelent pentru sistemul nervos, fiind un tonic de excepție.
Vechi medicament
Usturoiul verde sau usturoiul baby se spune că vindecă 1000 de boli, fiind un medicament extraordinar folosit din cele mai vechi timpuri. Cu puternice efecte antibiotice și antioxidante, usturoiul verde conține cantități mari de vitamin C, vitaminele B1, B2, B9, potasiu, calciu și fier, dar și ulei volatil care îi dau mirosul specific și fitohormoni și acizi organici.
Despre care specialiștii spun că au acțiune antitumorală puternică. Pe de o parte pentru că inhibă dezvoltarea celulelor maligne, pe de altă parte împiedică apariția mutațiilor la celulele sănătoase.
Alungă insomnia
Odată ce primăvara a început să-și intre în drepturi, se instalează de cele mai multe ori și insomnia. Aici intervine usturoiul verde, care este un excelent tonic nervos. Tot ce aveți de făcut este să luați câteva fire mai groase, să îndepărtați frunzele verzi, iar căpățânile albe să le spălați foarte bine.
Ulterior, acestea se vor pisa și se amestecă cu 400 ml apă plată și patru linguri cu miere. fierbeți până când compoziția scade la jumătate, apoi strecurați. Se consumă o linguriță înainte de mesele principale, timp de o săptămână. După două luni de pauză, reluați tratamentul. Cercetătorii spun că cei care consumă primăvara usturoi verde, au un risc scăzut de a face cancer de colon și stomac.
Elimină secrețiile bronșice
Specialiștii în fitoterapie recomandă usturoiul ca leac extraordinar pentru scăderea tensiunii. Baby usturoiul este un leac extraordinar și pentru bolile respiratorii. În acest caz se recomandă să fie administrat sub formă de salată, de două ori pe zi, în cure de o lună. Usturoiul verde distruge germenii care produc infecțiile respiratorii recidivante și reduce inflamațiile din organism.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook