Simona Ionescu / Redactor Șef

Vești proaste din America. Peste 10.000 de oameni complet vaccinați s-au infectat din nou 

Vești proaste din America. Peste 10.000 de oameni complet vaccinați s-au infectat din nou 
Vaccinul anti COVID-19 pare să nu fie suficient în protejarea față de boală. Numărul celor care s-au vaccinat dar cu toate acestea s-au infectat, continuă să crească.

Peste 10.000 de oameni complet vaccinați s-au infectat din nou, în America. Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) a anunțat, marți, că peste 10.000 de persoane reinfectate cu SARS-COV-2 au fost raportate la sfîrșitul lunii aprilie, în contextul în care acestea fuseseră vaccinate, inclusiv cu doza a doua.  Aproximativ 101 milioane de americani au fost vaccinați cu ambele doze împotriva COVID-19.

Datele CDC au arătat un total de 10.262 de infecții descoperite la vaccinați din 46 de state și teritorii americane. Dintre aceste cazuri, 6.466 (63 %) au apărut la femei. Vârsta medie a pacienților a fost de 58 de ani.

În același timp s-a constatat că 2.725 (27 %) dintre aceste infecții au fost asimptomatice. Datele arată că 995 dintre pacienți (10 %) au fost sunt spitalizați iar 160 de pacienți (2 %), au murit. Vârsta medie a pacienților care au murit a fost de 82 de ani. Dintre decedați, 28 (18 %) au fost asimptomatici sau au murit dintr-o cauză fără legătură cu COVID-19.

Dintre cei 995 de pacienți spitalizați menționați în raport, 289 (29 %) au fost asimptomatici sau au fost internați dintr-un motiv care nu avea legătură cu COVID-19.

Peste 10.000 de oameni complet vaccinați s-au infectat

Verificările au arătat că numărarea reinfectaților se face prin sistemul național de supraveghere. Acest sistem se bazează pe raportarea pasivă și voluntară. În concluzie, datele ar putea să nu fie complete. CDC susține că multe persoane infectate după administrarea vaccinului sunt asimptomatice  și ca atare nu se prezintă pentru a fi testate.

Într-un comunicat publicat online, CDC afirmă, de asemenea, că de la 1 mai agenția a trecut de la monitorizarea tuturor infecțiilor raportate cu vaccin COVID-19.  „Chiar dacă vaccinurile autorizate de FDA sunt extrem de eficiente, sunt de așteptat cazuri de reinfectare. Mai ales înainte ca imunitatea populației să atingă niveluri suficiente pentru a reduce în continuare transmiterea virusului.

Doar o mică parte din totalul persoanelor vaccinate s-au infectat și reprezintă un procent mic din cazurile de COVID-19. Numărul de cazuri de COVID-19, spitalizări și decese care vor fi prevenite în rândul persoanelor vaccinate va depăși cu mult numărul cazurilor de descoperire a vaccinului”, se mai arată în comunicat.

De ce și-a dat regina acordul pentru aparițiile lui Harry la Oprah. Ce i s-a spus suveranei

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre