Simona Ionescu / Redactor Șef

Video. Rețeta extraordinară a Maicii Ecaterina pentru cremă de față și păr

Video. Rețeta extraordinară a Maicii Ecaterina pentru cremă de față și păr
Prima utilizare documentară a acestei minunate plante datează din perioada Egiptului Antic, fiind cunoscută ca și planta nemuririi. Și atunci, ca și acum aloe vera era renumită pentru că reda doamnelor frumusețea naturală. Iată rețeta Maicii Ecaterina.

Maica Ecaterina vă dezvăluie secretul frumuseții naturale folosind o plantă la fel de veche ca și istoria: aloe vera. Rețeta este simplă, dar pur și simplu fantastică.

„Această plantă miraculoasă poate fi folosită ca și aliment, dar și ca ingredient pentru tratamente de uz extern”

Ingredientele necesare pentru a pregăti această extraordinară cremă sunt: 150 g aloe vera, 100 ml ulei de măsline, 50 g unt de cocos, 50 ml ulei sâmburi de struguri. „Spălați bine frunza de aloe vera, tăiați în bucăți și puneți în apă rece și lăsați aproximativ două ore. Curățați apoi foarte bine, pentru că vom folosi doar partea gelatinoasă.

Această plantă miraculoasă poate fi folosită ca și aliment, dar și ca ingredient pentru tratamente pentru uz extern. Crema pe care o vom prepara ajută și hidratează, regenerează pielea și combate efectele îmbătrânirii, ajută la repararea rănilor și a cicatricilor, chiar și a hiperpigmentării pielii.

„Uleiul de măsline folosit îmbunătățește structura pielii, are efect regenerator, antiiritant”

De asemenea, ajută la tratarea sângerării gingivale, a herpesului, dermatita seboreică, zona zoster, stimulează colagenul și are acțiune antiinflamatoare și antibacteriană. Alături de ingredientele pe care le vom folosi are o acțiune cu spectru mai larg pentru tratarea mai multor afecțiuni ale pielii. Uleiul de măsline folosit îmbunătățește structura pielii, are efect regenerator, antiiritant și este foarte bun chiar și pentru bebeluși. Și este foarte bun pentru vârfurile despicate ale părului.

Mod de preparare

Puneți într-un blender ulei de măsline, uleiul de struguri, care este un foarte bun antioxidant, untul de cocos și aloe vera. Aceste ingrediente le vom mixa și vom obține o cremă pe care o vom păstra la frigider. Dacă doriți să aibă consistență mai solidă, puteți adăuga puțină ceară de albine. Poate fi folosită atât ca și cremă de față și corp, dar și ca mască de păr.

Este foarte nutritivă și ajută în combaterea căderii părului. Puneți crema în mai multe recipiente și poate fi păstrată pentru trei luni la frigider. Dacă o veți pune la congelator, poate fi folosită timp de șase luni”, a mărturisit Maica Ecaterina pentru Trinitas TV.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre