Simona Ionescu / Redactor Șef

Zece motive pentru care să beți ceai verde. Veți vedea, e un adevărat miracol

Zece motive pentru care să beți ceai verde. Veți vedea, e un adevărat miracol
Ceaiul verde este considerat, pe bună dreptate, o băutură miraculoasă. Efectele consumului constant de ceai verde au fost demonstrate nu doar științific. Le vedem privind starea de sănătate și aparență a asiaticilor.

Ceaiul verde este o băutură plină de beneficii, pe care, dacă nu am inclus-o încă în dieta zilnică, ar trebui să ne grăbim, susține Yahoo!Life . aflați mai multe despre beneficiile acestei băuturi miraculoase.

Este un anti-inflamator redutabil

Ceaiul verde are un mare conținut de antioxidanți. Aceștia combat radicalii liberi, care provin nu doar din toxine, ci și din procese metabolice din organism.

Reglează zahărul din sânge

Când există un nivel stabil al zahărului în sânge înseamnă că există, automat, niveluri constante de energie pe durata zilei. Acest lucru se traduce printr-un metabolism mai rapid, de care beneficiază mai ales cei cu boli legate de insulină, cum ar fi diabeticii. Jennifer Hayes, cardioloagă și profesoară de medicină la Columbia University Medical Center, citează un studiu care „arată că ceaiul verde poate mări precizia diagnosticului în problemele cu insulina și îmbunătăți oxidarea grăsimilor prin exerciții.”

Ajută la pierderea în greutate

De aici ajungem și la unul din marile beneficii ale ceaiului verde, cunoscut de toată lumea. O infuzie de plante în apă, hidratează corpul. Și orice contribuie la hidratare are efecte pozitive asupra metabolismului și greutății.

Ceaiul verde protejează creierul

Profesoara de la Columbia University Medical Center mai citează o cercetare a calităților neuroprotective ale ceaiului verde. Ea spune că acesta protejează creierul și că totul se leagă de conținutul de antioxidanți ai acestei băuturi, în special o clasă de flavonoide numite catehine. „Mai multe studii au arătat că acei compuși care conțin catehină stabilizează și protejează neuronii, făcîndu-i pe unii oameni de știință să creadă că poate proteja de maladia Alzheimer și alte forme de demență”, a explicat profesoara.

Încetinește îmbătrânirea

Oamenii de știință au demonstrat că atunci când nivelul de antioxidanți este scăzut, îmbătrânim. Cu cât acest nivel e mai redus, cu atât mai repede are loc degradarea. Nu este vorba doar de apariția ridurilor pielii, ci de funcționarea celulară. Antioxidanții precum catehina, epicatehina și proantocianidinele protejează celulele de radicalii liberi.

Este bun pentru inimă

Un studiu realizat în Japonia în urmă cu nouă ani a demonstrat că adulții care consumă cinci cești de ceai verde zilnic au avut un risc cu 26% mai mic de infarct și accident vascular în comparație cu cei care beau cel mult o ceașcă. Recomandarea medicilor niponi este clară: beți cât mai mult ceai verde, dacă vreți să aveți o inimă sănătoasă.

Protejează pielea

Un studiu arată că polifenolii din ceaiul verde previn, încetinesc sau chiar vindecă afecțiuni ale pielii provocate de diverși factori de mediu. Acestea acționează în special față de leziunile produse de radiațiile UVB. Este cunoscut faptul că au efecte și împotriva acneei.

Ceaiul verde energizează

Poate nu știați dar, asemeni cafelei, ceaiul verde conține cofeină. Cofeina, pe de altă parte, accelerează funcțiile vitale. Este recomandabil să beți ceai verde în loc de cafea. Spre deosebire de băutura de culoare neagră, ceaiul verde dă mai puține vârfuri de adrenalină, datorită combinației de cofeină cu L-teanină.

Efectul este că ceaiul verde stimulează funcțiile cerebrale, fără însă a da nervozitate. De aceea se recomandă ceai verde în loc de cafea în cazul persoanelor cu anxietate, dacă au nevoie de un stimulent.

Calități antibacterine

Ceaiul verde menține dantura sănătoasă. Catehinele din ceaiul verde sunt antibacteriene, așa că distrug bacteriile care provoacă o respirație neplăcută sau unele boli ca răceala obișnuită.

Poate preveni cancerul

Numeroase studii au arătat că un consum regulat de ceai verde reduce riscul de a face cancer de sân, prostată sau colorectal, și aici intrând în joc antioxidanții prezenți în aceastăî băutură.

Sursa foto: Pixabay

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre