Săptămână a modei, la Paris. Chanel și Dior redefinesc luxul. Imagini senzaționale

Săptămână a modei, la Paris. Chanel și Dior redefinesc luxul. Imagini senzaționale
De două ori pe an, cunoscătorii lumii modei se îndreaptă spre Paris pentru Săptămâna Couture, pentru zile pline de modă de cea mai bună calitate.

Pentru cei neinițiați, programul este un amestec de celebrități din industrie precum Chanel și Dior,  împreună cu nume interesante precum Schiaparelli și Balenciaga și-au pus amprenta asupra acestui mod istoric de modă.

Chiar dacă nu ați fost pe fază să vedeți prezentările, care au fost transmise de marile case de modă și presa de nișă, e important să urmăriți ce se întâmplă, chiar la câteva zile distanță, scrie Elle.com. Toate evenimentele din acest sezon au mizat pe super lux.  Între timp, iată ceea ce ne-a plăcut maxim până acum și ce trebuie să știți despre marile case de modă și actualii lor designeri.

Schiaparelli

Directorul de creație Daniel Roseberry este încântat să creeze modă, pur și simplu de dragul modei.  Designerul a făcut furori de când a preluat cârma la Schiaparelli, creând o „couture” modernă, extrem de complexă și, de asemenea, contemporană⁠ – o sarcină importantă pentru orice couturier.

Spectacolul AW22 s-a bazat pe piese de arhivă din casă, împreună cu o combinație de decadență a anilor ’80 și hituri din anii ’90, care amintește de Christian Lacroix (tafta drapată și încrețită).  Buchete florale frumos realizate din pietre colorate și frunze de metal înfloresc din corsete și detalii pe umeri.

În ceea ce privește crearea colecției, Roseberry răspunde criticilor banale conform cărora moda este frivolă și inutilă: „Ce e rău în a dori să faci lucruri frumoase?  Nu este singura parte importantă a vieții, desigur, dar este o parte a vieții.  Și să faci lucruri cu adevărat frumoase nu este chiar atât de ușor.  Dar este un privilegiu – și sunt recunoscător pentru asta în fiecare zi”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Schiaparelli (@schiaparelli)

Chanel

În acest sezon la Chanel, directorul de creație Virginie Viard și-a continuat dialogul cu trecutul și prezentul mărcii istorice.  Mai exact, ea s-a uitat la modul de îmbrăcare din anii ’30 pe care însăși Coco Chanel l-a imaginat pentru femeia de atunci modernă, fără efort și complicat.

Umerii rotunjiți și rochiile elegante și lungi servesc ca potrivire perfectă pentru decorul grafic din anii ’70 pe care Karl Lagerfeld l-a explorat și în timpul mandatului său la brand.  Cizmele de cowboy îmbracă broderii complexe, iar mireasa Chanel a purtat o rochie simplă, fără bretele, pliată, acoperită cu un șal croșetat, făcând astfel un haute couture șic occidentale  După cum spune Viard succint: „Hainele rămân ușoare, feminine, concepute pentru a fi purtate.  Nu mă văd făcând-o altfel”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @chanelofficial

Dior

Femeia Dior este în primul rând o femeie lumească, una care se bucură de frumusețe și, de asemenea, are curaj. Are determinare și curaj.  Cel mai recent spectacol al casei, conceput de directorul de creație Maria Grazia Chiuri, a fost în mare parte inspirat de artista ucraineană Olesia Trofymenko, care a proiectat decorul.

Piesa creată de ea pentru spectacol, „The Flow”, consideră natura o parte de neînlocuit a vieții umane.  Chiuri a apelat la Școala de Meșteșuguri Chanakya din Mumbai să creeze redări complicate ale lucrării lui Trofymenko folosind procedee vechi de secole.  Instituția oferă femeilor autonomie în India, permițându-le să lucreze într-o profesie de obicei rezervată bărbaților.  Rezultatul final?  O garderobă de rochii, paltoane și rochii de couture ușoare, dar incontestabil, care sunt pe cât de frumoase, pe atât de profund legate de libertate și natură.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dior Official (@dior)

Giambattista Valli

Giambattista Valli este gata de petrecere.  El sărbătorește un deceniu ca couturier prezentând la Paris și, ca designer italian, asta este cu siguranță ceva demn de onorat.

Prima jumătate a spectacolului a fost plină de look-uri demne de Cher în perioada ei de glorie (siluete volante, pene și strălucire, toate modelele păreau pregătite pentru petrecere).  Apoi, Valli și-a explorat pasiunea pentru tulle cu rochii mai mari decât natura, care atrag atenția.

Charles de Vilmorin

Charles de Vilmorin s-a întors pentru a patra colecție de couture, intitulată „Alienic”.  Cu aceasta, designerul atrage atenția către creaturi extraterestre, mistice, care apar pe pantaloni, fuste și rochii voluminoase.

El a infuzat programul de couture serios cu o opulență de altă lume.

Sursa foto: Instagram