Simona Ionescu / Redactor Șef

Șarlotă cu mere necoapte. Rețetă inedită

Șarlotă cu mere necoapte. Rețetă inedită
Șarlota este un desert care se face repede și se ornează, de regulă, cu fructe și frișcă. Iată o rețetă inedită, cu mere necoapte.

Șarlote de tot felul se găsesc și în magazine, gata făcute ori prafuri. Însă, parcă cea făcută acasă are alt gust și amintește mereu de bunica.

Șarlotă cu mere necoapte. Rețetă inedită

O rețetă inedită pentru șarlotă am descoperit-o în revista virtuală de gastronomie costachel.ro.

Ingrediente

  • 2 mere Golden sau Ionatane
  • 125 g de unt,
  • 125 g zahăr pudră,
  • 100 g feculă de cartofi (sau amidon alimentar de porumb),
  • 100 g gem de caise,
  • 50 g făină,
  • 3 ouă,
  • 1 lămâie,
  • 1 plic de zahăr vanilat,
  • 8 amaretti,
  • 1 mână de fistic, curățat,
  • sare,
  • unt și făină, pentru tapetat forma.

Mod de preparare

  • Puneți untul într-un castron, cu 50 g de zahăr, și frecați-l spumă. Incorporați în compoziție 1 gălbenuș și zahărul vanilat.
  • În alt castron, puneți două ouă întregi și restul de zahăr și un vârf de cuțit de sare. Bateți bine, cu telul sau cu mixerul, până obțineți o compoziție spumoasă.
  • Adăugați în ploaie făina și fecula/amidonul, amestecând neîncetat, apoi prima compoziție, de unt, continuând amestecarea.
  • Vărsați totul într-o formă de șarlotă unsă cu unt și tapetată cu făină. Nivelați, băgați forma în cuptorul încins dinainte, la 180º, și țineți-o 40 de minute.
  • În timpul ăsta curățați merele, tăiați-le felii cât de subțiri (neapărat să fie și una mare, rotundă și frumoasă, pentru pus deasupra) și frecați-le cu zeama de lămâie, să nu se înnegrească.
  • Când blatul s-a copt, scoateți-l pe un grătar și lăsați-l să se răcorească.
  • Turnați gemul într-o crăticioară, încălziți-l și apoi treceți-l prin sită (dacă ziceți că-i nevoie)
  • Ungeți bine blatul cu gemul încălzit, lipiți feliile de măr, suprapunându-le ușor. Ungeți-le și pe ele cu gemul lichefiat și presărați totul cu 4 amaretti sfărâmați.
  • Decorați totul cu fistic și cu restul de amaretti, plus felia de măr păstrată. Gata. Sursa și foto: costachel.ro.

Cum mâncăm corect. Ne spune un celebru nutriționist

Ce beneficii au merele. Sunt sănătoase pentru rinichi și vezica biliară

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre