Satul care a fost mutat din cauza moroilor. Legende despre locuri blestemate din România

Satul care a fost mutat din cauza moroilor. Legende despre locuri blestemate din România
Fenomene aparent fără explicație vă pot tăia respirația odată ce ajungeți în anumite locuri. Care sunt acestea.

Puteți trece pe lângă aceste locații fără să știți ce povești de groază ascund. Iată câteva dintre locurile considerate cu adevărat ciudate.

Satul care a fost mutat din cauza moroilor. Legende despre locuri blestemate din România

Fenomene ciudate sunt întâlnite din cele mai vechi timpuri și în județul Dolj, iar în Gura Racului poveștile sunt de-a dreptul tulburătoare. Pentru că toată lumea vorbește și acum despre arătăniile din deal. Legenda spune că acum 200 de ani satul ar fi fost mutat din cauza moroilor (oameni care nu și-au găsit liniștea după deces și au devenit fantome) care nu le dădeau pace locuitorilor, iar aceștia se pare că vin și în zilele noastre. Acesta este motivul pentru care nimeni nu iese din case după apusul soarelui în acest sat.

Castelul Corvinilor, locul unde se află spirite din vremuri îndepărtate

Nici Castelul Corvinilor nu e scutit de fenomene paranormale, bătrânii afirmând că aici își duc existența spirite care bântuie tot ce prind. Deși se spune că aici ar fi fost întemnițat Vlad Țepeș timp de șapte ani, istoricii infirmă acest lucru. Dar poveștile cu spiritele malefice au făcut ca locul să fie inclus în categoria celor mai de temut și misterioase locații din lume.

Fantoma de la Cetatea Colțești

În apropierea satului Colțești de pe Valea Aiudului, se află ruinele unei cetățeni despre care se spune că are o vechime de 700 de ani, fiind ridicată de contele Thoroczkay din Trascău. Colecționar de vinuri, acesta se spune că avea o pivniță cum rar se întâlnește, care putea să comunice cu un tunel care lega două fortărețe.

 

În urma unui atac, contele și-ar fi ascuns copila împreună cu alte femei și copii și a plecat la luptă. Se spune că, îngrozită de faptul că tatăl său nu a căutat-o, Eniko a trecut prin tunel până la castel, a ieșit la suprafață. Gândind că părintele a fost ucis, s-a aruncat de pe zidul acestuia.

La doar câteva zile, contele s-a reîntors cu ajutoare, iar când a aflat de nenorocirea fiicei sale, ar fi astupat toate intrările în acel tunel. Cu excepția uneia singure, unde doar el avea acces. Legenda spune că fantoma copilei se arată celor care vor să intre în tunel și se răzbună, necruțând pe nimeni.

Sursă foto: zigzaginromania