Scandal cu un mare baschetbalist: a fost arestat și acuzat de viol

Scandal cu un mare baschetbalist: a fost arestat și acuzat de viol
Agresiunile împotriva femeilor nu  mai rămân nepedepsite. Chiar și marii sportivi pot ajunge după gratii când comit astfel de fapte.

Baschetbalistul român Mihai Cârcoană a fost arestat pentru viol în SUA. Acesta joacă la echipa Universității South Dakota (USD). El a fost arestat vineri de poliția din Vermillion și este acuzat de viol de gradul al doilea.

Departamentul de Poliție din Vermillion a fost sesizat la ora locală 5.43 privind un abuz sexual care a avut loc câteva ore mai devreme în campusul Universității din Dakota de Sud, potrivit USA Today. Oamenii legii au descins imediat, iar baschetbalistul român Mihai Cârcoană a fost arestat sub suspiciunea de viol de gradul al doilea.

Potrivit sursei citate care menționează documentele ajunse pe masa instanței,  victima se afla la apartamentul lui Cârcoană când și-a dat seama că seara nu va decurge nici frumos, nici romantic. Ea și-a chemat prietenii să vină să o ia înainte ca abuzul să aibă loc. Victima a spus că Cârcoană a împins-o în pat, i-a luat telefonul și a respins apelurile de la prietenii ei, apoi a început să o violeze, relatează dakotanewsnow.com.

Baschetbalistul român Mihai Cârcoană riscă 50 de ani după gratii

Până în acest moment reprezentanții Universității din Dakota de Sud nu au vrut să comenteze acuzațiile aduse baschetbalistului. Sportivul se află în arest încă de vineri, la închisoarea din Clay County. Abia acum, instanța nu a decis asupra unei cauțiuni în baza căreia sportivul în vârstă de 20 de ani să poată fi eliberat pe durata anchetei. Acesta are însă motive serioase de îngrijorare. Dacă faptele reclamate se confirmă și dacă va fi găsit vinovat în timpul procesului său, baschetbalistul român își va petrece următorii 50 de ani în închisoare, dacă va condamnat.

Procurorii l-au prezentat ca pe un pericol pentru victimă și comunitate, în timp ce apărătorii săi au insistat că sportivul nu este o persoană violentă. Judecătorii au stabilit că poate fi judecat în stare libertate, dacă plăteşte o parte din cauţiunea de 50.000 de dolari, dar au decis să-i fie confiscat paşaportul, pentru a nu putea părăsi țara.

Recomandarile noastre