Anna Sorokin, falsa moștenitoare care a inspirat serialul Netflix „Inventing Anna” , a fost eliberată din închisoare după ce a reușit să achite o cauțiune în valoare de 10.000 de dolari. De unde a reușit să facă rost de această sumă? Se pare că documentarul despre viața ei a fost de un succes atât de mare încât i-a adus un venit considerabil, din care a reușit inclusiv să-și achite datoriile față de victimele sale.
Cum a fost descoperită „Anna Delvey”
Povestea falsei moștenitoare a ieșit la iveală datorită unui articol din revista New York.
În mai 2018, New York a publicat articolul „How Anna Delvey Tricked New York’s Party People,”, care detaliază exact modul în care Sorokin a înșelat un număr de oameni și instituții pentru a-și finanța stilul ei de viață generos din Manhattan. Pretindea că e moștenitoarea unui imperiu, că se numește „Anna Delvey” și împrumuta bani pretinzând că plățile sale suferă probleme din cauza băncilor.
Escroaca Anna, un geniu al manipulării
Anna a fost condamnată pentru că a produs pagubă în valoare de aproximativ 200.000 de dolari de la bănci și hoteluri de lux. Povestea escrocheriei este fascinantă, prin felul în care tânăra a reușit să se infiltreze în lumea bogaților din SUA. Netflix a realizat un documentar despre viața ei, iar Anna a fost interpretată în „Inventing Anna” de actrița Julia Garner.
Escroaca și-a vândut drepturile de autor către Netflix pentru 320.000 de dolari.
Anna și valențele ei artistice
Escroaca Anna Delvey a încearcat să își construiască o carieră legitimă ca artist, în spatele gratiilor. Și chiar a avut expoziții în penitenciar.
Tânăra a susținut că „operele” sale au fost evaluate la aproape jumătate de milion de dolari.
Anna Delvey a intrat în jocul NFT
Page Six a aflat că escroaca a intrat și în jocul NFT-urilor (monedă virtuale). Dar în loc să vândă artă, ea s-a vândut pe sine. Oamenii care îi cumpărau NFT-urile primeau convorbiri individuale cu Delvey, schițele ei și chiar „obiecte personale din timpul petrecut în închisoare”.
Foto: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook