Scandal după ratarea calificării în finala Eurovision. Internauții cer demisia Lianei Stanciu

Scandal după ratarea calificării în finala Eurovision. Internauții cer demisia Lianei Stanciu
Scandal mare pe internet, după ce România a ratat calificarea în finala Eurovision, pentru al treilea an la rând. Internauții cer demisia Lianei Stanciu, șefa delegației României la Eurovision.

Roxen a urcat aseară pe scena Eurovision de la Rotterdam cu piesa „Amnesia”, însă prestația nu a reușit să asigure un loc în marea finală de sâmbătă. Imediat după show, un adevărat scandal s-a iscat pe Facebook, după ratarea calificării.

Roxen a devenit reprezentanta României la Eurovision în 2020, în urma unei selecții interne realizate de TVR.  Artista în vârstă atunci de 20 de ani a fost una dintre cele trei propuneri ale Global Records, casa de discuri cu care televiziunea română a încheiat un parteneriat. În urma suspendării ediției din 2020 a concursului, Roxen a rămas reprezentanta noastră, o decizie în acord cu prevederile Regulamentului Eurovision Song Contest.

Liana Stanciu dă vina pe lipsa experienței lui Roxen 

În cadrul unei intervenții la TVR 1, Liana Stanciu, șefa delegației României la Eurovision, a discutat despre motivele care, în opinia ei, au dus la ratarea calificării. Din punctul ei de vedere, vina este a lipsei de experiență dovedită de Roxen. „Cred, mai degrabă, că a fost despre lipsa de experienţă. Dacă ne uităm la ţările calificate în finala de sâmbătă, vom descoperi de la seniorii Hooverphonic din Belgia, care au treizeci şi ceva de ani de activitate, până la nume cu notorietate. 


La noi cred că asta a contat mult, lipsa nu neapărat de spectacole în picioare, cât mai degrabă … cred că în seara asta a fost altceva mai important. Eurovision Song Contest este despre o mare petrecere, despre bucuria de a te întoarce împreună cu oamenii, şi s-a văzut în sală. Da, e ciudat şi greu de comentat (…) iar ‘Amnesia’ este despre faptul că atunci când îţi este greu, trebuie să strigi după ajutor, de aceea şi refrenul ‘Not alone, not alone’. Eu aş pune mai degrabă pe lipsa de experienţă a lui Roxen”, a declarat Liana Stanciu la postul TVR 1. 

Scandal după ratarea calificării în finala Eurovision. Internetul se revoltă 

Declarațiile Lianei au stârnit o adevărată revoltă pe internet, mai ales în cadrul grupului Eurovision România de pe Facebook, care are peste 15.000 de membri. Aceștia au dat vina pe Liana Stanciu și au cerut demisia sa, precum și a altor angajați ai postului public precum Dan Manoliu. 

„Mai participăm anul viitor? Cu Liana în fruntea delegației, mi-ar fi rușine”, „Își maschează incompetența”, „Delegația nu își asumă nimic ca întotdeauna, artistul e de vină. Rușine”, „Își anunță demisia? Că altfel degeaba apare pe TV”, sunt doar câteva dintre comentariile critice la adresa echipei. 

Pe partea cealaltă, o parte din internauți au reclamat prestația artistei Roxen, care, zic ei, nu ar fi fost la înălțime. „Hai nu săriți așa că a falsat și Roxen, n-a fost Celine Dion pe scenă. De lipsă de experiență am zis și eu, are 21 de ani. Plus piesa care a fost varză totală”, a scris un internaut. 

Ce zice Mihai Trăistariu 

Și Mihai Trăistariu a reacționat dur la adresa echipei Eurovision, pe pagina sa de Facebook.  Mihai susține că Roxen a cântat bine și că nu are ce să-i reproșeze, însă piesa cu care s-a prezentat nu a fost deloc una strălucită. Mai mult decât atât, Mihai a ținut să precizeze că, din cauza coregrafiei, la un moment dat, artista a rămas fără suflu sau, cel mai probabil, este ”prea mică, prea necoaptă”, pentru un astfel de concurs.

„Rușine, echipei Eurovision!!! Ați monopolizat de câțiva ani selecția națională și faceți terci din artiștii și compozitorii români. O să vi se întoarcă. Toate se întorc! Ca un bumerang! Fiecare pasăre … pe limba ei piere. Un lucru e clar! România are nevoie de o Selecție națională. Mereu. În fiecare an. Noi nu ne comparăm cu țările care-și desemnează un artist din oficiu”, a fost o parte din mesajul artistului, către echipa Eurovision. 

Foto: Facebook

Care sunt vedetele care pleacă în Asia Express sezonul 4. Lista completă, cu mari surprize

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre