Scandal într-un local de gay unde a cântat Puya. Artistul i-ar fi spus DJ-ului: „Hai nu fii bul**giu!”

Scandal într-un local de gay unde a cântat Puya. Artistul i-ar fi spus DJ-ului: „Hai nu fii bul**giu!”
Zilele trecute a fost un super scandal în America, la Miss Universe, unde Miss Ucraina și Miss Rusia au fost cazate în aceeași cameră de hotel. Și, inevitabilul s-a întâmplat, cele două frumuseți s-au luat la bătaie. Gafa organizatorilor a fost monumentală. La fel cu cea de la un eveniment din zona LGBTQIA+ care a avut loc zilele trecute în București.

Concret, într-un eveniment dedicat comunității LGBTQIA+(n. noua denumire impusă), DJ-ul, el însuși membru cunoscut al comunității, a avut proasta inspirație să invite să performeze „un artist homofob declarat și asumat”. Mai precis, pe Puya. Și, evident, s-a lăsat cu jigniri și scandal.

Puya jignește pe față DJ-ul membru al comunității LGBTQIA+: „Nu fii bu***giu!”

Pe 14 ianuarie a avut loc cea de-a doua ediție a evenimentului Drag District, organizat de Asociația Accept, la Apollo 111. Ce s-a întâmplat acolo e relatat pe larg de jurnalistul Dragoș Vasile, pe contul său de Facebook. „Andrei Hagiu, DJ-ul evenimentului, care face parte din comunitatea queer, a invitat pe scenă un notoriu rapper homofob – Dragoș Gărdescu aka Puya. E ceva ironic aici și nu m-am prins?

Băiatul ăsta, Andrei Hagiu, e cu toate țiglele pe casă sau e un cepefist malefic in disguise? Asociația Accept, care l-a antamat pe Andrei Hagiu să pună muzică sau ceva, știa cât haos e în căpuț la băiatul ăsta?”, menționează Dragoș Vasile.

Dintr-un comunicat oficial al Asociației Accept reiese că „înainte de acest moment, Puya a folosit un cuvânt jignitor la adresa comunității LGBTQIA+”. „Practic, Dragoș Gărdescu i-a zis lui Andrei Hagiu să nu fie „bulangiu” și să pună o anumită piesă. P-asta a băgat-o, clar, la mișto, deși e la fel de limpede că el fix așa gândește: că Andrei Hagiu e un bulangiu. Asta a fost întotdeauna părerea lui (și muzica lui) despre comunitate. Puya râde după aia, ca să mai atenueze din impactul lexical, că total idiot nu e.

Publicul LGBTQIA+ pare că râde și el, se țipă nițel, nu-mi dau seama dacă asta denotă surpriză sau indignare, dar nu vine nimeni, nimeni, băbăete, să-i dea un șut în cur lu’ Puya sau o borsetă-n cap, să-l ia de guler și să-l arunce afară, în stradă, ca un retrograd toxic ce e”, arată jurnalistul în postarea sa.

Gay-ii s-au distrat alături de Puya

Practic, ce-a făcut Dragoș Gărdescu aka Puya? Dragoș Vasile explică tuturor celor care nu înțeleg povestea în deplinătatea ei. „A venit invitat de un băiat foarte naiv sau extrem de prăjit în fix templul comunității (că asta e Apollo 111), s-a suit pe masa din sufragerie, s-a căcat pe fața lor de masă și a-nceput să râdă de ce-a făcut. Situație în care ghici ce-a făcut comunitatea LGBTQIA+?

Comunitatea a început să cânte laolaltă cu Puya. Se aude pe înregistrare. Plm, cânta la modul ironic sau cum? Voia să-l anihileze pe Puya prin cântec? Că dacă da, îmi pare rău, n-a reușit. Să mai încerce. Mai mult: din câte înțeleg, nu Puya a fost dat afară de boduguarzi, ci exact organizatoarea evenimentului (în urma unor proteste – sper eu violente – care momentan îmi scapă).

Peste toate, îmi atrage atenția, perplexându-mă total, acest comment de pe pagina de Instagram a tipului care a generat tot iureșul acesta fără sens: „Nu cunosc situația, încerc sa mă prind. Tot ce știu ca e @hangiuandrei ești minune de om, tu nu greșești, tu încerci să echilibrezi și unești lumea indiferent de orientare! Pupi”, a mai notat în postarea sa producătorul podcastului Cronicari Digitali.

Sursa foto: Facebook

Recomandarile noastre