Scandalul WC-urilor „la comun”. Cum s-au gândit unii să aplice noile tendințe de „neutralitate de gen”

Scandalul WC-urilor „la comun”. Cum s-au gândit unii să aplice noile tendințe de „neutralitate de gen”
Clienții furioși atacă teatrul Lyric Hammersmith din cauza toaletelor „pentru toate sexele”, care au instalat un vas de WC lângă un rând de pisoare.

Toaleta „pentru toate genurile” de la Lyric Hammersmith are cinci pisoare și un vas de toaletă și e destinată atât femeilor cât și bărbaților. O militantă pentru drepturile femeilor a atacat teatrul londonez din cauza toaletelor sale care includ toate genurile, despre care a afirmat că au făcut-o să se simtă „foarte inconfortabil” când a mers la toaletă.

Jurnalista și autoarea feministă Joan Smith s-a declarat îngrozită de „lipsa de intimitate pentru mine și pentru orice bărbat care ar putea intra”.  În replicăm reprezentanții teatrului au insistat asupra faptului că toaletele au fost instalate „ca parte a strategiei noastre de incluziune și egalitate” și au declarat că oferă, de asemenea, toalete cu accesibilitate privată și specifice fiecărui gen.

Toalete „la comun” la teatru

Smith, care este membră a grupului consultativ Sex Matters, a folosit toaletele în timpul unui interviu realizat pentru promovarea celei mai recente producții a teatrului, Accidental Death of an Anarchist. Ea a declarat că nu a avut timp suficient pentru a căuta și găsi o toaletă specifică de gen în altă parte a clădirii, așa că a folosit „cu reticență” toaleta „pentru toate genurile”, poziționată strategic și accesibil, în spatele barului principal, arată Daily Mail.

Joan Smith a declarat pentru Daily Telegraph: „M-am confruntat cu cinci pisoare pe lângă care a trebuit să trec pentru a ajunge la o singură cabină cu închidere. M-am simțit incredibil de inconfortabil din cauza lipsei de intimitate pentru mine și pentru orice bărbat care ar putea intra. Într-adevăr, un bărbat a intrat în momentul în care eram pe punctul de a pleca, a părut foarte jenat și a plecat fără să folosească urinarele. Nu doresc să văd penisul unui bărbat într-un loc public și mă îndoiesc că mulți bărbați doresc să se expună în acest mod”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Courtney & the boys (@thelondonkids)

Jurnalista, care le-a scris acum teatrului și deputatului local Andy Slaughter, a adăugat: „Există o mulțime de femei religioase care nu pot fi într-un spațiu privat cu bărbați”. Ea a scris marți, pe Twitter despre toalete, spunând: „Toalete „publice” oribile la @LyricHammer. Cinci urinale și un singur cub pentru femei? Cine vrea de fapt asta?”

Răspunzând la această postare, soprana Elizabeth Atherton a spus: „Se așteaptă ca femeile să stea la coadă pentru un singur cubuleț, alături de bărbați care au … în față? Sau s-a descoperit o modalitate prin care femeile să poată folosi și urinalele…?”. Joan Smith a postat, de asemenea, o fotografie a ușii toaletei pe care era scris „Loos – Toate genurile sunt binevenite”.

Ce au de spus reprezentanții teatrului Lyric Hammersmith

Un purtător de cuvânt al Lyric Hammersmith din Londra a declarat: „Teatrul Lyric Hammersmith este incluziv și primitor pentru toți. Oferim o gamă de toalete pentru a satisface nevoile tuturor persoanelor care folosesc clădirea noastră. Acestea includ facilități specifice de gen, pentru toate genurile, accesibile în mod privat și vestiare. Toaletele noastre pentru toate genurile au fost introduse în 2018, ca parte a strategiei noastre pentru incluziune și egalitate”.

În luna iulie a anului trecut, ministrul pentru egalitate, Kemi Badenoch, a prezentat planuri pentru a se asigura că toate birourile, școlile, spitalele și magazinele noi trebuie să aibă WC-uri separate pentru un singur sex. Guvernul a declarat că dorește să împiedice construirea de clădiri nerezidențiale cu toalete „universale”, ca parte a eforturilor de a stopa „împărțirea forțată a spațiilor”.

Decizie guvernamentală

Decizia a venit după ce Badenoch a avertizat că unii elevi evită să meargă la toaletă în timpul orelor de curs pentru că au acces doar la toalete neutre din punct de vedere al sexului. În aprilie anul trecut, părinții au fost furioși după ce o zonă de joacă pentru copii în valoare de 7 milioane de lire sterline din Brentwood, Essex, a fost dotată cu toalete neutre, adică la comun.

Tot anul trecut, un nou ghid le-a spus funcționarilor publici că ar trebui să le permită persoanelor care se identifică ca fiind transgender să folosească orice toaletă de un singur sex pe care o doresc. National Trust a fost, de asemenea, acuzat că urmărește o agendă „woke” după ce a introdus toalete neutre din punct de vedere al sexului la Tredegar House din Newport, în sudul Țării Galilor, când o femeie a intrat și a găsit un bărbat urinând fără ca ușa să fie încuiată.

Teatrul Old Vic a renunțat la toaletele pentru bărbați și femei și le-a înlocuit cu instalații de „auto-selecție” care pot fi folosite de ambele sexe în octombrie 2019.

Recomandarile noastre