Simona Ionescu / Redactor Șef

Scene de film horror într-un oraș japonez: maimuțele au ieșit la atac, zeci de oameni sunt victime deja

Scene de film horror într-un oraș japonez: maimuțele au ieșit la atac, zeci de oameni sunt victime deja
E stare de alertă într-un oraș japonez, unde zeci de oameni au fost atacați și răniți de animale sălbatice.

Scenele par desprinse din filmele de groază. Deja un număr de 42 de persoane au fost rănite de macaci vagabonzi în orașul Yamaguchi din vestul Japoniei. Atacul animalelor sălbatice durează de la începutul lunii iulie, forțând autoritățile locale să se doteze cu arme cu tranchilizante. În ciuda numeroaselor cazuri de persoane rănite,  până acum nicio primată nu a fost prinsă, transmite AFP.

Aceste incidente au ținut prima pagină a ziarelor japoneze, cu multe relatări de la locuitorii din Yamaguchi care au fost victime. „Am auzit plânsete la parter, așa că m-am grăbit să intru. Apoi am văzut o maimuță care se urcase pe copilul meu”, a declarat recent un tată pentru cotidianul Mainichi.

Macacii sunt considerați animale dăunătoare, ca șobolanii

Macacii sunt foarte răspândiți în arhipelagul nipon. Ei sunt considerați o problemă, animale dăunătoare, comparabili cu șobolanii. Intră în casele oamenilor și distrug culturile agricole. Foarte rar însă aceste animale atacă oamenii. Acest lucru s-a schimbat. În Yamaguchi, atât copii, cât și adulți au fost atacați, zgâriați sau mușcați în ultimele săptămâni.

„Orașul este înconjurat de munți, așa că nu este neobișnuit să întâlnești maimuțe, a declarat luni un angajat municipal. Dar este rar să vezi atâtea atacuri într-o perioadă atât de scurtă. La început, au fost atacați doar copiii și femeile. Dar, recent, au fost vizate și persoanele în vârstă și bărbații adulți.

Maimuțele au ieșit la atac la începutul lunii

Primele atacuri au fost înregistrate în data de 8 iulie și, încă de atunci, autoritățile locale au început patrulările, însă până acum nu au reușit să captureze niciun macac.

Practic nu se știe dacă este vorba de un grup izolat de macaci deosebit de agresivi sau de un model de comportament care a devenit larg răspândit în rândul acestor animale în ultima vreme. De asemenea, autoritățile nu știu ce ar fi putut declanșa un astfel de comportament violent din partea primatelor.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre