Schimbați lenjeria de pat în mod regulat. Ascunde multe bacterii periculoase

Schimbați lenjeria de pat în mod regulat. Ascunde multe bacterii periculoase
Nu e de ajuns doar să vă faceți duș seară de seară. Specialiștii spun că lenjeria în care dormiți trebuie să fie schimbată des.

Potrivit cercetătorilor, fiecare dintre noi petrecem un sfert de viață în pat. Ca atare, lenjeria trebuie să fie extrem de curată.

Schimbați lenjeria de pat în mod regulat. Ascunde multe bacterii periculoase

Pare greu de crezut, însă în pat și lenjeria de pat se pot ascunde multe bacterii periculoase, care se înmulțesc extrem de repede și provoacă atât iritații, cât și acnee sau alte alergii.

Cum preîntâmpinăm aceste probleme? Schimbând des lenjeria de pat, adică odată pe săptămână când afară este frig și de două ori, atunci când suntem în perioada verii.

Spălați lenjeria la 90 de grade și călcați pentru a steriliza

Totodată speciliștii vă recomandă să spălați lenjeria de pat întotdeauna la o temperatură de 90 de grade Celsius pentru a fi siguri că toate bacteriile vor fi distruse. Și călcați totdeauna înainte de a pune pe pat, pentru a steriliza.

Folosiți așternuturi din bumbac

Pentru a vă păstra sănătatea, folosiți lenjerie de pat din bumbac. De asemenea, fiți atenți și la perne, care trebuie înlocuite odată la doi ani. Studiile au arătat că o pernă nespălată poate conține 16 specii de fungi.  Dar și la pilote, care trebuie schimbate odată la cinci ani. Odată la zece ani vor trebui înlocuite și saltelele de pe pat. Și pilotele trebuie curățate odată la două săptămâni.

Uscați cearșafurile la soare

Potrivit microbiologului Laura Bowater, citată de Qbebe, așternuturile și fețele de pernă trebuie să fie uscate “în lumină directă a soarelui dacă puteți, deoarece lumina UV este eficientă în distrugerea microorganismelor. Călcați cu fierul de călcat încins husele de pernă la temperatura de 200 grade Celsius pentru a distruge orice bacterii rămase”.

Pe de altă parte, aveți grijă și cum păstrați lenjeria. În acest sens, demachiați-vă întotdeauna înainte de a merge la culcare, nu folosiți crème sau uleiuri. Nu mâncați și nu beți în pat și nu dormiți cu animalele de companie.

Sursă foto: dedeman