Școlile vor fi deschise, cu prezența fizică, doar dacă gradul de vaccinare al profesorilor va fi unul ridicat, a anunțat Klaus Iohannis joi seară. Președintele țării a spus că de contorizarea angajaților vaccinați din învățământ se va ocupa Direcția de Sănătate Publică.
În alte cuvinte, dacă numărul profesorilor vaccinați nu atinge un anumit prag, care nu a fost dezvăluit încă, micuții vor continua să învețe în online. Această măsură ar putea isca tensiuni între părinți și dascălii care nu doresc să se imunizeze cu serul anti-COVID.
Măsura prezentată de președinte nu a fost încă reglementată, se așteaptă lămuriri și de la Ministerul Educației.
Conform discuțiilor de până acum, se conturează un prag de vaccinare de 60% în rândul personalului școlii, pentru a funcționa cu prezența fizică.
Decizia finală se va anunța mâine, la ora 10.00, la sediul Ministerului Educatiei.
Ministrul Cîmpeanu s-a ținut de promisiune
Vacanța elevilor nu va mai fi prelungită, iar școala va reîncepe din 8 noiembrie. Acesta a fost anunțul făcut de Sorin Câmpeanu, ministrul Educației într-o conferință de presă.
„Două săptămâni de vacanță este maximum ce poate fi recuperat fără ca elevii să piardă, fără ca elevii să aibă datele examenelor naționale modificate. Drept urmare, în 8 noiembrie școala va începe. (…) Ministerul Educației va rămâne consecvent principiului că școlile trebuie să funcționeze cu prezență fizică în limita în care măsurile de protecție pot fi asigurate.
S-a redus numărul tezelor
În toată această nebunie, există și un lucru bun. S-a redus și numărul de teze, dar și numărul de note de care elevii au nevoie pentru a le fi încheiate mediile. „Înțelegând dificultățile, analizând solicitările, am decis împreună cu colegii mei de la Ministerul Educației să reducem numărul de teze: la clasa a VIII-a vom avea un număr de două teze, în loc de trei teze.
Deci toți elevii din gimnaziu vor avea doar două teze de susținut cu prezență fizică. Pentru liceu, am redus numărul de teze de la patru la trei”, a precizat Sorin Cîmpeanu. Elevii care sunt bolnavi și nu vor putea veni la școală pentru a susține teza, o pot da chiar și în semestrul următor.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook