Simona Ionescu / Redactor Șef

Se vinde conacul făcut cadou de Regina Elisabeta unui protejat. Povestea casei e fabuloasă

Se vinde conacul făcut cadou de Regina Elisabeta unui protejat. Povestea casei e fabuloasă
Costă 3,5 milioane de lire sterline, dar va trebui să mai investiți ceva și în decorare, dacă o cumpărați.  Cu acest mesaj se vinde o casă istorică din secolul al XV-lea, iar povestea ei e fabuloasă. Are legătură cu regina Elisabeta I dar, se pare, și cu William Shakespeare.

Se vinde conacul făcut cadou de Regina Elisabeta unui protejat. Povestea casei e fabuloasă. Casa, situată pe malul Tamisei, este pusă în vânzare contra a 3,5 milioane de lire sterline, dar agentul imobiliar admite că decorul are nevoie de o „actualizare”. În ultima jumătate de veac nu s-a făcut nicio redecorare.

Este vorba de un conac istoric, construit în secolul al XV-lea, care a ajuns în proprietatea unei familii ca un dar din partea reginei Elisabeta I. Timp de peste 300 de ani, imobilul, care are și pădure și o mică insulă privată, a rămas în proprietatea aceleiași familii.

Se vinde conacul făcut cadou de Regina Elisabeta unui protejat

Wargrave Court, imobil istoric clasat de gradul II, se găsește în satul Wargrave, Berkshire.  Satul e foarte căutat de iubitorii de natură și de viață calmă. Acum e prima dată când e pus la vânzare. Proprietatea e fabuloasă. Grădina din spate ajunge până la malul râului, unde există o casă pentru bărci și ponton. Chiar vizavi este o mică insulă care aparține parțial proprietății. Nu se poate construi pe ea, dar se poate vizita.

Wargrave Court, care a fost construită pe la sfârșitul secolului al XV-lea sau începutul secolului al XVI-lea, a fost deținută de familia Neville și de descendenții ei timp de trei secole. Locuința, cu unii pereți curbați, are o sală de recepție, cu uși duble care duc la o zonă de relaxare în aer liber. Dormitorul matrimonial e spațios, și puternic luminat natural.

Casa are o sală de recepție, salon, sufragerie, bucătărie / sală de mic dejun, șapte dormitoare, patru băi și o mansardă, întinzându-se pe o suprafață brută internă de 5.540 mp, la care se adaugă un garaj de 432 mp și dependințe de 315 mp. Proprietatea are 7,7 acri de teren. Există și o grădină cu o casă de vară, trandafiri și arbusti maturi.  De asemenea, există și un teren de tenis.

Ceea ce e remarcabil la această proprietate, e că a păstrat o mulțime de elemente de epocă. Există și șemineele originale, dar și tapiserii de la sfârșitul secolului al XVIII-lea. Sala de mese are șemineu și masă cu până la opt scaune.

Povestea casei e fabuloasă

Povestea casei e fabuloasă. Sir Henry Neville, fost ambasador britanic în Franța, născut în 1564, a primit cadou Wargrave Court de la regina Elisabeta I.  Se spune că suverana a confiscat proprietatea de la Episcopul de Winchester după ce acesta a supărat-o în timpul unei predici.

Politicianul, care a fost ambasador în Franța, a fost considerat de unii academicieni drept un potențial candidat ca fiind adevăratul autor al pieselor lui William Shakespeare. Academicienii britanici Brenda James și William Rubinstein și-au prezentat concluziile în cartea lor „The Truth Will Out: Unmasking the Real Shakespeare”.

Alți experți au rămas sceptici cu privire la afirmații. Potrivit expertului Stanley Wells, prințul Philip crede, de asemenea, că este mai probabil ca unele piese să fie scrise de diplomatul Sir Neville. Acesta  a fost închis în Turnul Londrei în urma unei rebeliuni din 1601.

Alte teorii au sugerat că Francis Bacon sau Christopher Marlowe ar fi putut fi, de asemenea, adevărații autori. Cercetătorul dr. John Casson, care a pretins că a găsit șapte lucrări nerecunoscute anterior de Shakespeare, și-a prezentat și el concluziile, în 2009. Iată ce spunea: „Unii oameni au spus: Nu știm dacă sunt scrise de William Shakespeare. După ce le-am studiat, pot să spun da, iată dovezile pentru Shakespeare, dar iată și dovezile pentru Neville. Așa că am putut să le leg pe cele două”.

Sursa foto: Daily Mail / Savills

Poți prezice o despărțire! Un nou studiu arată care sunt semnele care indică problemele în cuplu

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre