Sean Penn, după „nunta COVID” urmează aniversarea

Sean Penn, după „nunta COVID” urmează aniversarea
Ieri a fost ziua fostei neveste, azi sărbătorește și el schimbarea de prefix. Actorul Sean Penn s-a născut la 17 august 1960, în Los Angeles, California şi este fiul mai mic al actriţei Eileen Ryan şi al regizorului, actorului şi scriitorului Leo Penn. Fratele său era actorul Chris Penn. Și da, în 1985, el și Madonna spuneau ”Da” în fața altarului.

Credeți că nu a învățat tot ce trebuie de la prima soție? Ba da. Recent, Sean Penn s-a căsătorit cu tânăra sa iubită. Leila George are 28 de ani.

Penn și-a început cariera cu roluri mici în filme precum: „Taps” (1981) şi „Fast Times la Ridgemont High” (1982). În 1985 s-a făcut remarcat în peliculele „The Falcon and the Snowman” (1985) unde a jucat alături de actorul Timothy Hutton şi „At Close Range” (1986) unde a jucat împreună actorul Cristopher Walken.

Filmul „Shangai Surprise” (1986) în care a jucat alături de Madonna, cu care a fost căsătorit în perioada 1985 – 1989, a fost cel care a atras cu adevărat atenţia asupra talentului său propulsându-l în roluri importante ca poliţist în „Colors” (1988), soldatul vietnamez din „Casualties of War” (1989). Tot în 1989 a jucat alături de Robert De Niro în comedia „We’re no Angels”.

Premiile Oscar nu s-au lăsat mult așteptate

Anii ’90 au fost perioada de glorie a lui Sean Penn. Deja era un actor matur, versatil, aprecierile criticilor se țineau lanț, dar și prestația sa actoricească era la maxim.  Era apreciat pentru modul în care se contopea cu personajele sale.
Aşa cum se întâmplă, de exemplu, în filmul „Carlito’s Way” (1993) regizat de Brian De Palma, unde joacă un avocat corupt, David Kleinfeld.  Prima nominalizare la Oscar i-a adus-o „Dead Man Walking” (1995), film în care joacă alături de Susan Sarandon.


Doctorul Virgil Musta, precizări privind izolarea şi carantina

Cât de prezent e Tiberiu Argint în viața fetițelor Andreei Bălan


Filmele anilor 2000 îi evidenţiază cu adevărat talentul. E remarcabil rolul pe care îl face în „I am Sam” (2001), unde joacă rolului unui tată cu handicap mintal care luptă pentru custodia fetiţei de 7 ani, apariţie care îi aduce cea de-a treia nominalizare la Oscar în 2002 pentru cel mai bun actor în rol principal.


În anul 2004 câştigă primul premiu Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal în filmul „Mystic River”, regizat de Clint Eastwood, unde joacă rolul unui tată neliniştit în căutarea răzbunării pentru uciderea fiicei sale. În 2009, Sean Penn câştigă al doilea premiu Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal unde îşi însuşeşte atitudinea şi comportamentul unui homosexual implicat în politică  – „Milk”.

Nunta COVID

După căsătoria cu Madonna a mai avut o căsnicie cu Robin Wright (1996-2010) împreună cu care are doi copii. Pe 30 iulie 2020 s-a căsătorit cu actriţa australiano-americană Leila George, în vârstă de 28 de ani, într-o ceremonie oficiată prin videoconferinţă şi pe care actorul a descris-o drept „o nuntă COVID”.

„Am avut o nuntă COVID. Prin aceasta vreau să spun că a fost oficiată de un comisar al comitatului prin videoconferinţă, iar noi eram acasă cu cei doi fii şi cu fratele meu. Dar am făcut-o până la urmă”, a declarat Sean Penn într-un interviu.

Sursa foto: Instagram