Secretele lui Cristi Chivu. Fost mare fotbalist, azi un antrenor cultivat: „Are o particularitate importantă…”

Secretele lui Cristi Chivu. Fost mare fotbalist, azi un antrenor cultivat: „Are o particularitate importantă…”
Fostul internațional român, Cristian Chivu, a reușit să-și facă un nume în lumea fotbalului nu doar datorită carierei de jucător, ci și ca o persoană cultivată.

Românul, în vârstă de 42 de ani, nu a pus studiul pe ultimul plan în viață, ci s-a concentrat serios pe învățat. El a ajuns să vorbească cinci limbi străini, lucru care îi este de mare ajutor. Mai mult decât atât, impresarul său, Pietro Chiodi, l-a lăudat pentru această performanță.

Chiodi a vorbit despre viitorul fostului internațional român în antrenorat. Agentul sportiv are mare încredere că tehnicianul lui Inter Primavera va avea o carieră de succes, mai ales datorită calităților pe care le-a dobândit.

„Un lucru e clar, e primul antrenor câștigător de Primavera din primul său an și primul străin care o face. Pentru restul, vedem. Cristian (n.r. Chivu) are o particularitate importantă, dincolo de tehnică, vorbește cinci limbi. E fundamental pentru un vestiar. Din punct de vedere tactic, cred că încă este în formare, este tânăr și nu are experiență”, a declarat Pietro Chiodi la evenimentul în care și-a lansat prima sa carte, relatează prosport.ro.

Mai are nevoie doar de experiență

Cristi Chivu a obţinut în decembrie 2017 licenţa de antrenor în Italia. Acesta a câștigat titlul cu Inter U19 sezonul trecut, devenind astfel primul antrenor străin campion la această categorie de vârstă.

Fostul fotbalist, care a avut 75 de meciuri pentru naţionala României, a mai jucat în Italia la AS Roma (2003-2007). El a contribuit în 2010 la o triplă istorică, Inter câştigând atunci Serie A, Cupa Italiei şi Liga Campionilor.

Recent, publicațiile sportive din Italia l-au avut de mai multe ori în prim-plan pe fostul căpitan al naționalei, în jurul căruia s-a pus întrebarea dacă poate fi o variantă sau nu pentru echipa mare a clubului nerazzurro.

Cea mai mare performanță a lui Cristian Chivu ca jucător în tricoul lui Inter a fost „tripleta” din 2010, atunci când formația din Milano, sub conducerea lui Jose Mourinho, a cucerit Serie A, Cupa Italiei și Liga Campionilor.

Impresarul Chiodi, care mai are în portofoliu nume importante precum Ciprian Tătărușanu, Răzvan Lucescu, Vlad Chiricheș sau Răzvan Marin, este sigur că românul Cristi Chivu va avea un viitor strălucit. În opinia sa, doar experiența este singurul aspect la care antrenorul mai trebuie să lucreze.