Simona Ionescu / Redactor Șef

Cea mai veche rugăciune din lume către Maica Domnului are 2000 de ani. Se spune că face minuni

Cea mai veche rugăciune din lume către Maica Domnului are 2000 de ani. Se spune că face minuni
Rugăciunile către Maica Domnului fac mereu miracole, dacă sunt rostite cu sufletul curat. Cea mai veche dintre acestea are 2000 de ani.

Cea mai veche rugăciune către Maica Domnului a fost descoperită în anul 1917, iar textul se crede că a fost scris undeva prin secolul al III-lea d.Hr.

Totul s-a întâmplat când Biblioteca John Rylands din Manchester a cumpărat mai multe bucăți de papirus egiptean, prin care se afla și o bucată de 18/9,4 cm, pe care era scris, în limba greacă, textul acestei rugăciuni. Potrivit informațiilor oferite de Basilica, mai târziu, în anul 1938, profesorul C. H. Roberts a publicat această rugăciune. Colaboratorul său, E. Lobel a studiat papirusul și a explicat că textul aparține secolului al III-lea D.Hr și a fost scris între anii 250-300.

Cea mai veche rugăciune către Maica Domnului

Când se citește cel mai mult această rugăciune

Textul rugăciunii veche de 2000 care face miracole este următorul: „Sub milostivirea ta scăpăm, Născătoare de Dumnezeu, rugăciunile noastre nu le trece cu vederea în nevoie, ci din primejdie ne izbăvește pe noi, una curată, una binecuvântată”. Acest fragment se citește de mai multe ori la sfârșitul Vecerniei în timpul Postului Paștelui, dar și la messa romano-catolică și în liturghiile bisericilor orientale.

Cea mai veche rugăciune lăsate omenirii de însuși Mântuitorul

Cea mai veche rugăciune a ortodoxiei, este cea lăsată omenirii de însuși Mântuitorul. Toți credincioșii care o rostesc se vor vindeca de boli și vor scăpa de orice probleme și situație grea în care se află. Această rugăciune este cunoscută ca rugăciunea inimii, rugăciunea minții sau rugăciunea lui Iisus și are mai multe forme.

Cea mai veche rugăciune a ortodoxiei a fost lăsată omenirii de Mântuitor

„Dumnezeule, milostiv fii mie, păcătosului”, „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul”, „Doamne Iisuse Hristoase, miluiește-mă”. Sfinții părinți recomandă ca rugăciunea Mântuitorului să fie rostită în fiecare zi, de mai multe ori, la plecarea de acasă, la întoarcerea acasă, ori de câte ori treceți prin probleme sau simțiți nevoie de ajutor divin.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre