Femeile singure sunt mult mai fericite decât cele care au o relație, spun specialiștii, în urma unei cercetări sociologice.
Dr. Emily Grundy, de la Universitatea din Essex, Marea Britanie, a explicat că femeile care au o relație trebuie să depună mai mult efort și muncă decât bărbații, astfel că a fi într-o relație înseamnă destul de multă muncă. „Există dovezi că femeile petrec mai mult timp cu sarcinile casnice decât bărbații și cred că fac și mai multă muncă emoțională, deci tot ele fac mai multe treburi casnice și gătesc și alte lucruri, precum și mai multă muncă emoțională”, a declarat Grundy pentru The Telegraph.
Femeile fără partener au mai mulți prieteni
De asemenea, specialistul a afirmat că bărbații tind să se bazeze pe partenerele lor, în timp ce femeile au mai multe șanse de a avea prieteni apropiați și cercuri sociale. „Cu siguranță, există o constatare comună din multe studii conform căreia femeile care nu au un partener tind să facă mai multe activități sociale și au mai mulți prieteni”, a adăugat Grundy.
Femeile singure se cunosc mai bine
Independența le ajută pe femei să fie cât mai fericite. Pentru că sunt libere să ia decizii fără să se gândească la nevoile partenerului de viață. Având mai mult timp liber la dispoziție, acestea se ocupă de hobby-uri și sunt mai împlinite. Femeile singure au mult mai mult timp să se cunoască și să se dezvolte personal.
Doamnele singure vor merge mai mult în călătorii, au grijă de educația lor și vor să-și facă o carieră fără să se gândească că cineva îi așteaptă acasă. Odată ce doamnele nu au partener de viață și nu se enervează cu acesta, vor avea mult mai puțin stres și, astfel, vor fi mai fericite. Tot femeile singure sunt cele care au posibilitatea să-și facă o rețea puternică de prieteni și tot felul de cunoștințe care le oferă suport emoțional ori de câte ori au nevoie. Și astfel, nu mai simt singurătatea.
„Cel mai sănătos și mai fericit subgrup de populație este reprezentat de femeile care nu s-au căsătorit și nu au avut niciodată copii”
„Îți asumi mai puține riscuri, câștigi mai mulți bani la locul de muncă și trăiești un pic mai mult. Ea, pe de altă parte, trebuie să suporte asta și moare mai repede decât dacă nu s-ar fi căsătorit niciodată. Cel mai sănătos și mai fericit subgrup de populație este reprezentat de femeile care nu s-au căsătorit și nu au avut niciodată copii”, a explicat profesorul Paul Dolan, profesor de științe comportamentale la London School of Economics.
De asemenea, bărbații au beneficiat de căsătorie pentru că i-a ajutat să se „calmeze”. Cu toate acestea, în ciuda dovezilor din ce în ce mai multe în favoarea femeilor singure, Dolan a remarcat că, în timp ce definiția succesului și a fericirii este încă în evoluție, unele femei singure ar putea să resimtă încă un nivel de stigmă socială în legătură cu faptul că nu sunt căsătorite și nu au copii și, prin urmare, să se simtă mai nefericite.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook