Simona Ionescu / Redactor Șef

Patru zile de sărbătoare duhovnicească. Credincioșii se vor închina la Moaștele Sfântului Apostol Andrei și ale Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț

Patru zile de sărbătoare duhovnicească. Credincioșii se vor închina la Moaștele Sfântului Apostol Andrei și ale Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț
În perioada 27-30 noiembrie, cu prilejul sărbătorilor dedicate Sfântului Andrei, Sfintele Moaște ale acestuia dar și ale Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț vor fi aduse pe esplanada Catedralei Arhiepiscopale din Galați și oferite spre închinare credincioșilor.

Anul acesta se împlinesc 30 de ani de când Sfântul Apostol Andrei a fost chemat ca și ocrotitor spiritual al orașului Galați și al Eparhiei Dunării de Jos, informează Biroul de presă al arhiepiscopiei.

Patru zile de sărbătoare duhovnicească la Galați. Credincioșii se vor închina la Moaștele Sfântului Apostol Andrei și ale Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț

Galați a fost primul oraș din România care a primit ocrotirea spirituală a celui dintâi chemat la apostolie de către Iius, Sfântul Apostol Andrei. Acest lucru a fost posibil în anul 1992 la inițiativa ÎPS Părinte Casian şi prin hotărârea nr. 93/06.11.1992 a Consiliului Local Galaţi.

Sărbătoarea închinată Sfântului Andrei va începe duminică, 27 noiembrie la ora 16.00, când la Galați vor fi primite Moaștele Sfântului Cuvios Paisie, făcătorul de minuni, care vor fi aduse de la Mănăstirea Neamț. Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi cu bunăvoinţa ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

La ora 16.30 vor fi avea loc la Catedrala arhiepiscopală slujba specială pentru primirea moaştelor Sfântului Cuvios Paisie de la Neamţ, dar și slujba Privegherii şi Sfânta Liturghie arhierească de noapte în cinstea acestui sfânt isihast.

Sfânta Liturghie arhierească va avea loc pe 30 noiembrie

Pe 30 noiembrie 2022, în ziua hramului, ÎPS Arhiepiscop Casian, alături de sfinți ierarhi invitați va oficia de la ora 9.00 Sfânta Liturghie arhierească. Pe  baldachinul special amenajat pe esplanada Catedralei Arhiepiscopale, lângă moaștele celor doi sfinți vor fi moaște ale unor sfinți doctori tămăduitori.

Rugăciune făcătoare de minuni către Sfântul Apostol Andrei

De ziua Sfântului Apostol Andrei se citește această rugăciune aducătoare de mari bucurii, care vă ferește de rele și de primejdii. „În numele Tatălui, și Fiului, și Sfântului Duh, Domnului să ne rugăm. Doamne Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis şi s-a făcut făptura, nu întoarce dumnezeiasca Ta faţă de la noi cei păcătoşi.

Ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică şi înfricoşătoare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre pe care în toată ziua, cu nesocotinţă, în chip nenumărat le săvârşim.

„Nu trece rugăciunea noastră, a păcătoşilor, nici nu răsplăti nouă după nelegiuirile noastre”

Noi suntem păcătoşi şi pătimaşi, netrebnici şi plini de răutate, iar Tu eşti izvorul vieţii şi al milostivirii; nu ne lăsa, Doamne; nu trece rugăciunea noastră, a păcătoşilor, nici nu răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci, pentru că nu suntem vrednici a câştiga prin sârguinţa cea de toate zilele milostivirea Ta, dăruieşte-ne-o Tu, Doamne, ca un preamilostiv.

Pentru rugăciunile Apostolului Tău Andrei, dăruieşte-ne nouă sănătate şi viaţă ferită de toată răutatea. Pentru pomenirea lui cea de azi ne întăreşte cu darul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor noastre, cu bucurie să lăudăm prăznuirea lui şi să slăvim preasfânt numele Tău, în vecii vecilor. Amin.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre