Simona Ionescu / Redactor Șef

Rugăciunea vă poate scăpa de coșmaruri și vise urâte, spune un renumit om de știință

Rugăciunea vă poate scăpa de coșmaruri și vise urâte, spune un renumit om de știință
Omul de știință Detlev Linke, neuropsiholog la Universitatea din Bonn, specializat în tulburări de somn recomandă persoanelor care au probleme cu insomnia și coșmaruri, să se roage înainte de a merge la culcare.

Omul de știință german le recomandă celor care suferă de coșmaruri să încerce să învețe să își controleze visele. Detlev Linke susține că, după puțină practică a rugăciunii, puteți scăpa de ceea ce vă chinuie în somn.

Când mergeți la culcare, vă puteți gândi la un final bun pentru un coșmar recurent sau pur și simplu vă puteți concentra pe ceva plăcut și totdeauna să vă rugați. Potrivit doctorului Linke, această metodă a fost folosită de mulți dintre pacienții săi pentru a găsi un somn liniștit, fără vise urâte.

Rugăciune pentru coșmaruri, vise urâte și năluciri la Arhanghelul Mihail

„Doamne, Dumnezeule mare, Împărate Cel fără de început, trimite pe Mihail, Arhanghelul Tău în ajutorul meu, ca să mă scape de vrăjmașii cei văzuți și nevăzuți. O, Mihaile, mare Arhanghele, întâiule stătător și voievod al cereștilor puteri, fii mie ajutor întru toate, în strâmbătăți, în scârbe, întru mâhnire, în pustii, pe cale și pe apă, și mă izbăvește de toată înșelăciunea diavolească.

„Așa mare Arhanghele, biruiește pe toți cei care se împotrivesc mie, și mă acoperă și mă apără”

Sfântul Arhanghel Mihail

Iar când mă vei auzi pe mine robul tău, rugându-mă ție și chemând numele tău, grăbește spre ajutorul meu, și auzi rugăciunea mea. Așa mare Arhanghele, biruiește pe toți cei care se împotrivesc mie, și mă acoperă și mă apără de cel viclean cu puterea cinstitei și de viață făcătoarei Cruci, și cu solirile marilor Arhangheli, și ale tuturor puterilor cerești, totdeauna, acum și pururea și în vecii vecilor, amin.”

Rugăciune la Mântuitor pentru a scăpa de nopțile grele

„Dumnezeul meu, acum când vocile au amuțit și zgomotele au încetat, de aici, din pat, inima mea se înalță spre Tine, spunându-Ți: Cred în Tine, nădăjduiesc în Tine și te iubesc cu toată puterea mea, Mărire Ție, Doamne! Încredințez în mâinile Tale osteneala și luptele, bucuriile și dezamăgirile acestei zile care a trecut. Te rog să mă ierți, Doamne! Întru numele Tău, Doamne, mă voi odihni liniștit. Amin.“

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre