Simona Ionescu / Redactor Șef

Tradiții uimitoare de Revelion. Ritual de succes pentru fetele care vor să se mărite

Tradiții uimitoare de Revelion. Ritual de succes pentru fetele care vor să se mărite
Din cele mai vechi timpuri, oamenii au așteptat cu sufletul la gură venirea Anului Nou, pentru că există o serie de tradiții și superstiții care, dacă se vor respecta, vă va schimba viața radical. Iată ce trebuie să faceți.

Tradiția populară spune că fetele care vor să-și găsească alesul și nu au reușit până acum, pot face un ritual în noaptea din Ajun de Revelion. Se ia un fir de busuioc, puneți într-un vas cu apă, alături de o ramură de măr și un ban. Dimineața veți visa bărbatul care vă va fi alesul.

Aveți grijă ca prima persoană care vă intră în casă în prima zi a noului an să fie bărbat, pentru că altfel veți avea ghinion tot anul. De asemenea, nu trebui să pășească pragul casei nici o persoană cu păr blond sau roșcat. Pe de altă parte însă, brunetele aduc noroc.

Nu dormiți în noaptea de Anul Nou

Nimeni nu are voie ca în noaptea de Revelion să doarmă, altfel tot anul va fi somnoros. Sub nici o formă nu dați bani cu împrumut, iar dacă veți intra în anul nou fără bani, așa va fi până la Revelionul următor. În noaptea dintre ani, puneți mâna pe obiectul pe care-l folosiți în cursul anului și mânuiți de trei ori, ca să aveți spor la lucru.

Lăsați ușa deschisă la miezul nopții

O altă tradiție spune că la miezul nopții nu trebuie să închideți ușa casei. Odată deschisă, veți permite vechiului an să iasă și noului an să intre. O datină veche susține că în ajunul anului nou să aveți mereu în buzunar câteva boabe de grâu, pentru a fi ferit de foamete și datorii tot anul.

Nu măturați pe 31 decembrie și 1 ianuarrie

Dacă vreți să aveți noroc și să nu aruncați norocul din casă, nu măturați casa nici pe 31 decembrie și 1 ianuarie. Iar dacă veți coase, se spune că vă veți lega norocul. Pentru a atrage norocul, trebuie să aveți pe masa tradițională struguri și smochine. Mai există zone ale țării în care femeile coc pâine în care ascund monede. Cine le va găsi, va avea noroc de bani tot anul.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre