Secretul teribil al Reginei Elisabeta II, ascuns de familie timp de decenii, s-a aflat!

Secretul teribil al Reginei Elisabeta II, ascuns de familie timp de decenii, s-a aflat!
Dezvăluire tulburătoare din viața intimă a Reginei Elisabeta a II-a. S-a aflat abia acum, iar știrea face înconjurul lumii. Este vorba de o boală mentală despre care psihiatrii spun că poate dura toată viața.

Când era mică suverana a suferit de tulburare obsesiv-compulsivă. Tulburarea obsesiv-compulsivă este un tip de boală mentala care cauzează gânduri nedorite, în mod repetat, iar pentru a scăpa de ele, persoana în cauză  repetă anumite gesturi încontinuu.  Specialiștii spun că tulburarea obsesiv-compulsivă este o boala cronică, cu o evoluție pe termen lung.

Nu se știe exact ce cauzează boala. Cele mai noi cercetări sugerează ca poate fi vorba de modul în care o parte a creierului trimite informații în cealaltă parte. Lipsa serotoninei ar putea fi un alt motiv, dar se crede că poate fi favorizată și de anumite infecții.

Cum își rezolva Regina obsesiile când era mică

Daily Mail a aflat că şi Regina Elisabeta a II-a suferea de tulburări obsesiv-compulsive în copilărie. Ce făcea ea? „Alinia haine, farfurii și creioane pentru a se liniști”, notează jurnaliștii.

Cine se uită astăzi la Regina Elisabeta a II-a şi vede cât de bine se prezintă la 94 de ani n-ar paria că aceasta ar fi fost afectată vreodată de tulburări obsesiv-compulsive. Totuşi, când era mică, ea obişnuia să-și alinieze creioanele în linii perfect drepte pentru a se simți în siguranță. Asta reiese din cartea „Guvernanta”, lansată curând în Regatul Unit şi în care sunt incluse mai multe dezvăluiri foarte spectaculoase despre viața Reginei Marii Britanii.


Moartea stranie a unui celebru blogger de frumusețe, la numai 17 ani

Pamela Anderson a regăsit iubirea în brațele bodyguard-ului


Celebrul volum a fost scris de Wendy Holden şi este încadrat în categoria istorie și ficțiune biografică. Cartea spune povestea profesoarei Majestății Sale, Marion Crawford. „Marion, care avea pregătire în psihologia copiilor, știa că are de-a face cu un caz de tulburare obsesiv-compulsivă”, a notat Holden în cartea „Guvernanta”.

Observând rapid această problemă, profesoara Crawford ar fi întrebat-o pe Elisabeta de ce face acele lucruri. Răspunsul i-a confirmat cele mai negre temeri: viitoare suverană i-ar fi spus că se simte în siguranță când alinia creioanele.

Totuşi, guvernanta nu s-a mulţumit doar cu aceste reacţii şi a dorit să afle mai multe: „În siguranță? În siguranță față de ce?” Aceasta era întrebarea pe care Marion o punea mamei Reginei Elisabeta a II-a, Elisabeth Bowes-Lyon, soția Regelui George al VI-lea. Profesoara n-a aflat niciodată răspunsul.

Cartea guvernantei despre Lilibet

Peste ani, Marion Crowford a publicat aceste amintiri într-o carte intitulată „Micuța Prințesă”. Acțiunea se întâmpla în 1950.

Potrivit guvernantei, viitoarea regină, pe care o numea Lilibet, era un copil foarte ordonat, aceasta păstrându-și toate cărțile și lucrurile în ordine: „La un moment dat, am devenit un pic îngrijorată de acțiunile lui Lilibet, aceasta devenise prea metodică și ordonată. Sărea din pat de mai multe ori pe noapte pentru a-și alinia pantofii și a-și aranja hainele.”

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp