Șeful Casei de Pensii, vești pentru pensionari! Guvernul a dat Ordonanță de Urgență

Șeful Casei de Pensii, vești pentru pensionari! Guvernul a dat Ordonanță de Urgență
Președintele Casei Naționale de Pensii Publice a vorbit despre modificări importante la pensiile bunicilor. Iată ce va urma.

Potrivit președintelui Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu, în urma unei Ordonanțe de Urgență, se vor aducă modificări la pensiile românilor.

Șeful Casei Naționale de Pensii Publice dă vești bune pensionarilor. E vorba despre OUG nr. 70 din 31 august 2023 care a fost adoptată în ședință de guvern și publicată în Monitorul Oficial. Daniel Baciu a spus totul pe contul său de socializare.

„Prelungirea termenului pentru contractele de asigurare ce vizează cumpărarea de vechime retroactivă până la data de 31.12.2024”

„Vești bune! A fost adoptată în ședință de guvern și publicată în Monitorul Oficial, Ordonanța de Urgență 70 din 31 aug 2023 privind reglementarea unor măsuri din domeniul pensiilor publice care a avut în componență patru puncte principale:

Daniel Baciu a dat vestea cea bună!
  1. prelungirea avizelor pentru condițiile de muncă deosebite și speciale
  2. prelungirea termenului pentru contractele de asigurare ce vizează cumpărarea de vechime retroactivă până la data de 31.12.2024
  3. obligativitatea semnăturii olografe și a ștampilei pentru documentele de vechime și sporuri eliberate de angajatori sau deținătorii legali de arhivă

„Suntem la finalul procesului de evaluare și digitizare a dosarelor de pensie având 90% stadiul de progres”

  1. prelungirea contractelor de muncă pentru cei 1.000 de angajați până la data de 31.08.2024., având ca principal obiectiv certificarea datelor din carnetele de muncă, aflate în baza de date a CNPP, care vizează perioadele de activitate anterioare datei de 1 aprilie 2001, spre utilizarea lor la calculul pensiilor.

Suntem la finalul procesului de evaluare și digitizare a dosarelor de pensie având 90% stadiul de progres, urmând să facem recalcularea după ce noua lege a pensiilor va fi adoptată în actuala sesiune parlamentară. Reforma sistemului public de pensii este un proces ireversibil și sunt convins că se va realiza în perioada următoare”, a fost mesajul transmis de preşedintele Casei de Pensii, Daniel Baciu, pe pagina de Facebook.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre